kato39 Napisano 10 Maja 2013 Napisano 10 Maja 2013 witam czy ta korba nada się do streetu? od razu mowie ważę 71kg i lubię sobie ostro przypedałować .
renegat59 Napisano 27 Czerwca 2013 Napisano 27 Czerwca 2013 2i regulaminu Cześć, osobiście nie polecam ze względu na małą trwałość. Po pierwsze gxp ma zewnętrzne łożyska, więc są trochę mniej trwałe. Druga sprawa, to z doświadczenia wiem (i z forów niestety też), że ta korba łapie trochę luzu między prawą korbą a osią. Mi służyła jakieś 3-3.5 tys km i zaczęła skrzypieć i się ruszać. A stało się to właśnie po kilku ostrzejszych dniach po lesie i górkach. Ten luz jest raczej nie do zlikwidowania. Zmieniłem suport i jest nadal, dobrze to obejrzałem i wyraźnie rusza się oś na łączeniu z prawą korbą..
kato39 Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Napisano 27 Czerwca 2013 są specjalne podkładki do likwidowanie właśnie tego luzu ja mam i trzyma się ładnie a tak a pro po zewnętrzne łożyska są mocniejsze bo są większe
renegat59 Napisano 28 Czerwca 2013 Napisano 28 Czerwca 2013 2i regulaminu Oo, jak to wygląda i gdzie można kupić? Bo ja już szukałem nowej korby.. Co do łożysk to zdania są podzielone, są większe i sztywniejsze (bo szerzej rozstawione) ale łatwiej zbierają brud bo są na zewnątrz.. Może lepiej w podobnej cenie HUssefelty?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.