Skocz do zawartości

[Korba] Truvativ Firex 3.3 GXP street?

kato39

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam czy ta korba nada się do streetu? od razu mowie ważę 71kg i lubię  sobie ostro przypedałować .

• 1 miesiąc temu...
Napisano

2i regulaminu

Cześć,

osobiście nie polecam ze względu na małą trwałość. Po pierwsze gxp ma zewnętrzne łożyska, więc są trochę mniej trwałe. Druga sprawa, to z doświadczenia wiem (i z forów niestety też), że ta korba łapie trochę luzu między prawą korbą a osią. Mi służyła jakieś 3-3.5 tys km i zaczęła skrzypieć i się ruszać. A stało się to właśnie po kilku ostrzejszych dniach po lesie i górkach. Ten luz jest raczej nie do zlikwidowania. Zmieniłem suport i jest nadal, dobrze to obejrzałem i wyraźnie rusza się oś na łączeniu z prawą korbą..

Napisano

są specjalne podkładki do likwidowanie właśnie tego luzu :thumbsup:  ja mam  i trzyma się ładnie a tak a pro po zewnętrzne łożyska są mocniejsze bo są większe

Napisano

2i regulaminu

Oo, jak to wygląda i gdzie można kupić? Bo ja już szukałem nowej korby..

Co do łożysk to zdania są podzielone, są większe i sztywniejsze (bo szerzej rozstawione) ale łatwiej zbierają brud bo są na zewnątrz.. Może lepiej w podobnej cenie HUssefelty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...