nedvied Napisano 5 Maja 2013 Napisano 5 Maja 2013 witam! kupiłem niedawno używany rower "stevens 6xcross". rocznik to ok. 2008r. wszystko było pięknie, ładnie, do czasu aż chciałem sprawdzić blokadę amortyzatora przedniego. do tego czasu amortyzator pracował dobrze - miał prawidłowy skok. jestem jeszcze amatorem w kwestiach technicznych rowerów i nie wiem co zrobiłem ale po przekręceniu plastykowej manetki na prawej goleni (jest tam napis "lock" - "on" i "off" ze strzałkami kierunkowymi) amortyzator się zblokował. niestety kiedy chciałem sprawić sytuację odwrotną nie dało już rady. bardzo ciężko ogólnie się teraz przekręca tą plastykową manetkę. zdjąłem ją nawet i widzę, że ma plastykową zębatkę, która się wpasowuje do metalowej zębatki wewnątrz amortyzatora. przekręcając ją w lewo - on lub prawo off, kiedy ją z powrotem założę mam wrażenie, że przeskakuje ta manetka na tej zębatce metalowej wewnątrz. plastykowe ząbki są jednak nie wyrobione... próbowałem też przekręcać na lewej goleni manetkę z oznaczeniami "+" i "-". ta manetka chodzi teraz jeszcze ciężej niż tamta "lock". amortyzator jest sztywny i nie ma żadnego skoku. co robić???
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.