Skocz do zawartości

[do 1500] Kross Level A2 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej wszystkim, chciałbym zakupić mój pierwszy "prawdziwy" rower :D. Ostatnio w oko wpadł mi Kross Level A2 z 2012r. za 1450zł. Czy opłacałoby się go kupić? A jeśli tak to czy rama w rozmiarze L by na mnie pasowała (185cm i 63kg). Zastanawiałem się jeszcze nad jakimś 29er-em, ale niestety w tej cenie nie mogę niczego znaleźć. A co powiecie na to http://allegro.pl/lazaro-evolution-v3-full-alivio-amor-z-blokada-m-i3218958510.html? Opinie całkiem dobre, a cena stosunkowo niska. Pozdrawiam.

Napisano

Hej ja też mam podobny problem do Ciebie kolego... 

powiem Ci , że troszkę posiedziałem na tym forum poczytałem informacji i poza tym , że KROSS to znana marka i pewnie nie ma problemu z servisem to np taki rower http://allegro.pl/kands-energy-1300-dysk-alivio-26-aluminium-i3213913744.html    ma dużo lepsze oporządzenie od KROSSA A2 który kosztuje deczko drożej.. 

tutaj w tym rowerze który dałem można by się czepić tylko hamulców które mają bardzo słabą opinie w śród użytkowników, jednak przemawia moim zdaniem to , że kupując model nawet z tymi badziewnymi hamulcami tarczowymi gdy bedziemy chcieli zmieniać na lepsze tarczówki , bedzie musieli kupic same hamulce, a nie w przypadku innych rowerów zmieniać praktycznie całe koła. 
(jeśli się mylę to mnie poprawcie) 

to jest tak jak z kupnem laptopa... jest ACER i DELL   acera kupujemy dużo taniej niż DELLA a mimo to ma lepsze parametry ( procesor , grafika itp ) za mniejszą kase niż DELL , tak samo jest moim zdaniem z np tym KENDSEM i KROSSEM . Musimy dopłacić to 3-4 stówki za markę i tyle chociaż oporządzenie ( przezutki itd ma  lepsze niz KROSS ) 

ja jeszcze się zastanawiam czekam na jakieś dodatkowe opinie ludzi i jeszcze sam doczytuje... na razie jestem zdecydowany juz praktycznie na 90 % na ten rower co w linku 

Napisano

W tym Lazaro nie masz kół pod tarczę :) Cena jest niska i też stałem przed tym wyborem, ale jednak kupiłem Krossa. Możecie zobaczyć również rower Kands Evolution Disc z graczami mechanicznymi :)
Jeśli już kupujecie to lepiej Kands, bo ma jakby bardziej sportową geonetrię. I jeśli zakladacie jakąś bardziej ambitną jazdę w terenie to opony w Kandsie są lipne :)

Napisano

W tym Lazaro nie masz kół pod tarczę :) Cena jest niska i też stałem przed tym wyborem, ale jednak kupiłem Krossa. Możecie zobaczyć również rower Kands Evolution Disc z graczami mechanicznymi :)

Jeśli już kupujecie to lepiej Kands, bo ma jakby bardziej sportową geonetrię. I jeśli zakladacie jakąś bardziej ambitną jazdę w terenie to dopóki w Kandsie są lipne :)

W a2 też nie ma kół pod tarcze, tylko pod vbrake ;) Dokupowałem do mojej a2 2012 tarczówki i tak się składa że to przerabiałem ;) Co do osprzętu- i tak go wymienicie. 

Napisano

W a2 też nie ma kół pod tarcze, tylko pod vbrake ;) Dokupowałem do mojej a2 2012 tarczówki i tak się składa że to przerabiałem ;) Co do osprzętu- i tak go wymienicie. 

A czy napisałem gdzieś, że Kross ma? No właśnie, nie :)

Napisano

A czy napisałem gdzieś, że Kross ma? No właśnie, nie :)

To w takim razie ta informacja, że lazaro nie ma kół pod tarcze była bez sensu :D 

Co do ramy kandsa, lazaro itd. Kosztem czegoś uzyskano tak niską cenę rowerów z całym osprzętem alivio. Co jak co, ale A2 to wg. mnie ramę ma lepszą. 

Napisano

haha no faktycznie, bo zauważyłem w opisie to zdanie i nie zauważyłem, że autor tegoż postu podał wersję na tarczówkach :) A te tarczówki to zapewne Shimano m375, więc pewnie nie byłaby to jakaś "padaka" :)

A z "Co do ramy kandsa, lazaro itd. Kosztem czegoś uzyskano tak niską cenę rowerów z całym osprzętem alivio. Co jak co, ale A2 to wg. mnie ramę ma lepszą." tym się zgadzam.

jednak przemawia moim zdaniem to , że kupując model nawet z tymi badziewnymi hamulcami tarczowymi gdy bedziemy chcieli zmieniać na lepsze tarczówki , bedzie musieli kupic same hamulce, a nie w przypadku innych rowerów zmieniać praktycznie całe koła. 

Napisano

ja tam kupie tego Kendsa i kij pewnie bede zadowolony, prawda jest taka, że nie da się kupić w tej cenie nic lepszego nowego.  

zaryzykuje i zobaczymy co to będzie, w najgorszym wypadku bede zmieniał podzespoły z czasem , ale szczerze ??? wątpie bym się zawiódł.. w końcu nie zjezdzam i nie bede zjedzał 70 km/h z gór czy jezdzil po nie wiadomo jakim terenie :) wiadomo zawsze można kupić coś droższego coś lepszego... ale do takiego amatorskiego jezdzenia to wątpie bym się zawiodł rowerem który kosztuje 1300 zł ;) 

w każdym bądz razie jak juz kupie i do mnie dotrze to podziele się informacjami :) a forum tak czy siak będę częściej odwiedzał i brał czynny udział :) 

pozdrawiam i dzięki za wszystko ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

ja tam kupie tego Kendsa i kij pewnie bede zadowolony, prawda jest taka, że nie da się kupić w tej cenie nic lepszego nowego.  

zaryzykuje i zobaczymy co to będzie, w najgorszym wypadku bede zmieniał podzespoły z czasem , ale szczerze ??? wątpie bym się zawiódł.. w końcu nie zjezdzam i nie bede zjedzał 70 km/h z gór czy jezdzil po nie wiadomo jakim terenie :) wiadomo zawsze można kupić coś droższego coś lepszego... ale do takiego amatorskiego jezdzenia to wątpie bym się zawiodł rowerem który kosztuje 1300 zł ;) 

w każdym bądz razie jak juz kupie i do mnie dotrze to podziele się informacjami :) a forum tak czy siak będę częściej odwiedzał i brał czynny udział :) 

pozdrawiam i dzięki za wszystko ;)

a chcesz się założyć że będziesz zjeżdżał prawie 70 km/h?

ps. sam sie zastanawiam na tym sprzetem kands/lazaro więc daj znac jak już kupisz i posmigasz :) pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...