kucharz8888 Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Hej wszystkim, chciałbym zakupić mój pierwszy "prawdziwy" rower . Ostatnio w oko wpadł mi Kross Level A2 z 2012r. za 1450zł. Czy opłacałoby się go kupić? A jeśli tak to czy rama w rozmiarze L by na mnie pasowała (185cm i 63kg). Zastanawiałem się jeszcze nad jakimś 29er-em, ale niestety w tej cenie nie mogę niczego znaleźć. A co powiecie na to http://allegro.pl/lazaro-evolution-v3-full-alivio-amor-z-blokada-m-i3218958510.html? Opinie całkiem dobre, a cena stosunkowo niska. Pozdrawiam.
karol90 Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Hej ja też mam podobny problem do Ciebie kolego... powiem Ci , że troszkę posiedziałem na tym forum poczytałem informacji i poza tym , że KROSS to znana marka i pewnie nie ma problemu z servisem to np taki rower http://allegro.pl/kands-energy-1300-dysk-alivio-26-aluminium-i3213913744.html ma dużo lepsze oporządzenie od KROSSA A2 który kosztuje deczko drożej.. tutaj w tym rowerze który dałem można by się czepić tylko hamulców które mają bardzo słabą opinie w śród użytkowników, jednak przemawia moim zdaniem to , że kupując model nawet z tymi badziewnymi hamulcami tarczowymi gdy bedziemy chcieli zmieniać na lepsze tarczówki , bedzie musieli kupic same hamulce, a nie w przypadku innych rowerów zmieniać praktycznie całe koła. (jeśli się mylę to mnie poprawcie) to jest tak jak z kupnem laptopa... jest ACER i DELL acera kupujemy dużo taniej niż DELLA a mimo to ma lepsze parametry ( procesor , grafika itp ) za mniejszą kase niż DELL , tak samo jest moim zdaniem z np tym KENDSEM i KROSSEM . Musimy dopłacić to 3-4 stówki za markę i tyle chociaż oporządzenie ( przezutki itd ma lepsze niz KROSS ) ja jeszcze się zastanawiam czekam na jakieś dodatkowe opinie ludzi i jeszcze sam doczytuje... na razie jestem zdecydowany juz praktycznie na 90 % na ten rower co w linku
kporys Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 W tym Lazaro nie masz kół pod tarczę Cena jest niska i też stałem przed tym wyborem, ale jednak kupiłem Krossa. Możecie zobaczyć również rower Kands Evolution Disc z graczami mechanicznymi Jeśli już kupujecie to lepiej Kands, bo ma jakby bardziej sportową geonetrię. I jeśli zakladacie jakąś bardziej ambitną jazdę w terenie to opony w Kandsie są lipne
kucharz8888 Napisano 4 Maja 2013 Autor Napisano 4 Maja 2013 Bierz w ciemno, ja dzisiaj zamówiłem Czy kupiłeś go ze strony greenbike.pl? Bo dzisiaj jeszcze tam był, a teraz już go nie ma ;(
Gość Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 W tym Lazaro nie masz kół pod tarczę Cena jest niska i też stałem przed tym wyborem, ale jednak kupiłem Krossa. Możecie zobaczyć również rower Kands Evolution Disc z graczami mechanicznymi Jeśli już kupujecie to lepiej Kands, bo ma jakby bardziej sportową geonetrię. I jeśli zakladacie jakąś bardziej ambitną jazdę w terenie to dopóki w Kandsie są lipne W a2 też nie ma kół pod tarcze, tylko pod vbrake Dokupowałem do mojej a2 2012 tarczówki i tak się składa że to przerabiałem Co do osprzętu- i tak go wymienicie.
kucharz8888 Napisano 4 Maja 2013 Autor Napisano 4 Maja 2013 A jak z ramą w Kandsie? Geometria jest ok? Ma go ktoś wogóle? Bardziej za mną przemawia Kross , ale już ich chyba nie ma
kporys Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 W a2 też nie ma kół pod tarcze, tylko pod vbrake Dokupowałem do mojej a2 2012 tarczówki i tak się składa że to przerabiałem Co do osprzętu- i tak go wymienicie. A czy napisałem gdzieś, że Kross ma? No właśnie, nie
Gość Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 A czy napisałem gdzieś, że Kross ma? No właśnie, nie To w takim razie ta informacja, że lazaro nie ma kół pod tarcze była bez sensu Co do ramy kandsa, lazaro itd. Kosztem czegoś uzyskano tak niską cenę rowerów z całym osprzętem alivio. Co jak co, ale A2 to wg. mnie ramę ma lepszą.
kporys Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 haha no faktycznie, bo zauważyłem w opisie to zdanie i nie zauważyłem, że autor tegoż postu podał wersję na tarczówkach A te tarczówki to zapewne Shimano m375, więc pewnie nie byłaby to jakaś "padaka" A z "Co do ramy kandsa, lazaro itd. Kosztem czegoś uzyskano tak niską cenę rowerów z całym osprzętem alivio. Co jak co, ale A2 to wg. mnie ramę ma lepszą." tym się zgadzam. jednak przemawia moim zdaniem to , że kupując model nawet z tymi badziewnymi hamulcami tarczowymi gdy bedziemy chcieli zmieniać na lepsze tarczówki , bedzie musieli kupic same hamulce, a nie w przypadku innych rowerów zmieniać praktycznie całe koła.
kucharz8888 Napisano 4 Maja 2013 Autor Napisano 4 Maja 2013 to wtedy brać tego Kandsa, czy czekać na jakąś okazje Krossa, albo kupić Level B2 (może udałoby się coś utargować jeszcze )
kporys Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Level B2 ciekawy jest, próbuj Tu jest coś takiego, nie znam marki, ale wygląda solidnie. Pewnie jest to coś pokroju Kandsa http://allegro.pl/rower-mtb-apolon-sprint-29er-shimano-hydraulika-i3222669790.html
karol90 Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 ja tam kupie tego Kendsa i kij pewnie bede zadowolony, prawda jest taka, że nie da się kupić w tej cenie nic lepszego nowego. zaryzykuje i zobaczymy co to będzie, w najgorszym wypadku bede zmieniał podzespoły z czasem , ale szczerze ??? wątpie bym się zawiódł.. w końcu nie zjezdzam i nie bede zjedzał 70 km/h z gór czy jezdzil po nie wiadomo jakim terenie wiadomo zawsze można kupić coś droższego coś lepszego... ale do takiego amatorskiego jezdzenia to wątpie bym się zawiodł rowerem który kosztuje 1300 zł w każdym bądz razie jak juz kupie i do mnie dotrze to podziele się informacjami a forum tak czy siak będę częściej odwiedzał i brał czynny udział pozdrawiam i dzięki za wszystko
kporys Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Jak nie potrzebujesz tarcz to weź wersję bez nich i masz 150zł w kieszeni, a ewentualnie 250zł jak weźmiesz model 2012
kucharz8888 Napisano 13 Maja 2013 Autor Napisano 13 Maja 2013 I jak tam Karol90? Masz już swojego Kandsa? Ja dzisiaj kupiłem Krossa level a2 i jestem mega zadawolony jak na razie
grzechu333 Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 ja tam kupie tego Kendsa i kij pewnie bede zadowolony, prawda jest taka, że nie da się kupić w tej cenie nic lepszego nowego. zaryzykuje i zobaczymy co to będzie, w najgorszym wypadku bede zmieniał podzespoły z czasem , ale szczerze ??? wątpie bym się zawiódł.. w końcu nie zjezdzam i nie bede zjedzał 70 km/h z gór czy jezdzil po nie wiadomo jakim terenie wiadomo zawsze można kupić coś droższego coś lepszego... ale do takiego amatorskiego jezdzenia to wątpie bym się zawiodł rowerem który kosztuje 1300 zł w każdym bądz razie jak juz kupie i do mnie dotrze to podziele się informacjami a forum tak czy siak będę częściej odwiedzał i brał czynny udział pozdrawiam i dzięki za wszystko a chcesz się założyć że będziesz zjeżdżał prawie 70 km/h? ps. sam sie zastanawiam na tym sprzetem kands/lazaro więc daj znac jak już kupisz i posmigasz pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.