Gudlas Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 Witam mam mały problem. Rower o którym wspomniałem w temacie mam od nowości. Nie dokonywałem w nim żadnych wymian, zmian itp. aż do momentu kiedy zaczął mi przeskakiwać łańcuch. Zmieniłem do tej pory łańcuch i tylną kasetę 8 rzędową. Niestety nie znam marek ani nic tych części a chciałbym zmienić właśnie korbę. W serwisie mi powiedział "ekspert" że jest odkręcana i łańcuch będzie przeskakiwał tylko na "dwójce" z przodu. Czy możcie doradzić mi jakąś dobrą korbę ? Czy musiał bym podać specyfikację łańcucha i kasety? Pozdrawiam
szliri Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 Jak pod 8 -kę to Alivio będzie dobre, określ też budżet bo z powodzeniem możesz wsadzić korbę 9 rzędową np. już z Hollowtechem.
Gudlas Napisano 3 Maja 2013 Autor Napisano 3 Maja 2013 Budżet myślę do 150 zł spokojnie chcę żeby to jeździło dobrze i długo. Wiem tylko że za kasetę z tyłu facet z serwisu zapłacił bodajże 50 zł no i jest srebrna nie czarna A poza tematem ktoś zna jakieś dobre manetki które nie ocierają zbytnio dłoni w jeździe bez rękawiczek?
szliri Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 Jeśli masz suport na kwadrat to polecam Alivio. Sprawdź też czy suport nie posiada luzów. Co do manetek mówisz o gripshiftach czy rapid fire (bo zakładam że masz z tyłu shimano przerzutkę)
Gudlas Napisano 3 Maja 2013 Autor Napisano 3 Maja 2013 Tak przerzutka shimano . Jestem mega zielony mógł byś powiedzieć co to suport w rowerowym świecie?
beskid Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 Suport to w skrócie to na czym trzyma się korba. Najpierw kupujesz korbę a dopiero do niej wkład suportu.
szliri Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 Jest to wkład umieszczony w mufie ramy łączy w Twoim przypadku 2 ramiona korby - sprawdź dokładnie jaki masz typ suportu żeby nie narażać się na dodatkowe koszta.
beskid Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 Są bardzo małe szanse a by tam nie wchodził suport o szerokości 68mm BSA.
Gudlas Napisano 3 Maja 2013 Autor Napisano 3 Maja 2013 Sprawdziłem jest kwadratowy a wymiarów nie podam Znalazłem specyfikację mojego rowerku http://www.bikeforum.pl/threads/3342-Author-Solution-sx-04
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.