Skocz do zawartości

[1500-2000] Kross Hexagon X6 vs Level A3 vs Wasza propozycja ?

asid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, 

jako że ostatni swój rowek kupowałem ok. 12 lat temu postanowiłem zwrócić się do Was z pomocą w wyborze odpowiedniego bike na ten i przyszły sezon :)

Mam ok 185 cm wzrostu - zastanawiam się jaki rozmiar będzie dla mnie optymalny ( wg. specyfikacji Krossa - M lub L )

Gdzie będę jeździł ? Głównie będzie to miasto, las - od czasu do czasu jakiś wypad w góry.

Mam okazję kupić w dobrej cenie Hexagona X6 roz. M

http://www.kross.pl/pl/2013/mtb/hexagon-x6

bądź Level A3 roz. M lub L. 

ttp://www.kross.pl/pl/2013/mtb-xc/level-a3

Co będzie lepszym rozwiązaniem ? Macie może jakieś alternatywy ?

Różnica między cenami rowerów to ok 400 zł - czy jest sens dokładać do Level A3?

Napisano

Jako posiadacz Level a3 zdecydowanie Ci go polecam. Jest lepszy od hexagona pod każdym względem i jeśli chcesz od czasu do czasu pojechać w góry to level a3 jest do tego stworzony. Tu masz model na 2012 rok za 1760 zł: http://www.greenbike.pl/kross-level-a3-2012-p-89.html

Właśnie tutaj też go znalazłem, podobnie jak Hexagona - cena jest chyba dobra jak na A3 :)

A czy model 2012 różni się znacząco od 2013 ? Czy stylistyka czarno-niebieska (taka jak Twoja) to model z 2012 czy 2013 ?

Model aktualny 2013 r mogę mieć za 1950 zł...ale czy jest dokładać 200 zł za model tegoroczny ?

Napisano

Ja mam 2013, ale kupiłem 2012, a 2013 dostałem za cenę 2012, bo im się rowery skończyły :)

Różnica to malowanie i hamulce. W 2012 są shimano M446, a w 2013 Hayes Dyno Sport. W sklepie mówili, że Hayes jest lepsze, ale tego nie potwierdzę, bo mój hamulec przedni jak się okazało ma wadę fabryczną i po majówce serwis odeśle go do krossa i prawdopodobnie przyślą nowy. Według mnie nie warto dopłacać, bo tylny będzie i tak dobrze hamował, a za te 200 zł ewentualnie można wyhaczyć shimano slx, gdyby z przodem był problem.

Napisano

Dokładnie tak jak koledzy mówią, jeszcze jakbyś podał ile ważysz dobrze by było wiedzieć, wtedy można by rozwiać wszystkie wątpliwości.

Ok 78-80 kg.

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi ! A jest szansa żeby kupić coś podobnego w takich samych pieniądzach ?

Wymierzyłem jeszcze długośc nogi (strona wewnętrzna) - ok 87 cm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...