Skocz do zawartości

[Napęd] Pomoc przy wyborze...

Drive4Drift

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam taką nieodpartą chęć wymiany napędu: Przerzutka ( mocowanie na HAK ) , Kaseta 8 rzędowa , łańcuch.

Moja prośba jest taka aby pomóc mi coś wybrać, na 2 pierwsze elementy chcę przeznaczyć po 100 zł, łańcuch 50 zł. :laugh:

Na koniec jesieni miałem wypadek i przerzutkę szlag trafił :icon_confused: tzn. położyłem się rowerem na nią ..... :verymad:
Kaseta zajechana aż zęby tak powycierane że igły prawie są zamiast zębów :yucky:

Łańcuch jak łańcuch też trzeba wymienić :icon_cool:

Korba się trzyma więc nie widzę powodu jej wymiany :laugh:

Czekam na jakieś wskazówki :sweat:

Napisano

Jest zestaw na allegro kaseta hg41 i łańcuch hg 41 za 80zł ( z wysyłką już wliczoną) kolega niedawno kupował to wiem co mówie:) i przerzutkę myślę używkę np deorkę albo LX jak coś zostanie , Często ludzie na forum w dziale sprzedaży wystawiają ciekawe części wystarczy poczekać i poszukać :)

Napisano

Manetki: Shimano ST-EF60

Przerzutka tył: Shimano Acera RD-M360-L  <--- skasowana :w00t:  no zmieniać zmienia ale katastroficznie

Kaseta: Shimano Alivio CS-HG40

SSG90 powiadasz że zestaw taki dobry ? Ale ten teges ja mam dużą siłę w kopycie i już nie raz się o tym przekonałem jak ukręcałem zębatkę w KASECIE ( tzn. pedałowałem ale ZĘBATKA się kręciła - RESZTA KASETY NIE OBRACAŁA SIĘ - i nie przekazywała momentu obrotowego na KOŁO ) Lipnie mieć taki POWER :icon_confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...