Drive4Drift Napisano 27 Kwietnia 2013 Napisano 27 Kwietnia 2013 Witam! Mam taką nieodpartą chęć wymiany napędu: Przerzutka ( mocowanie na HAK ) , Kaseta 8 rzędowa , łańcuch. Moja prośba jest taka aby pomóc mi coś wybrać, na 2 pierwsze elementy chcę przeznaczyć po 100 zł, łańcuch 50 zł. Na koniec jesieni miałem wypadek i przerzutkę szlag trafił tzn. położyłem się rowerem na nią ..... Kaseta zajechana aż zęby tak powycierane że igły prawie są zamiast zębów Łańcuch jak łańcuch też trzeba wymienić Korba się trzyma więc nie widzę powodu jej wymiany Czekam na jakieś wskazówki
szliri Napisano 27 Kwietnia 2013 Napisano 27 Kwietnia 2013 Jak na 8-kę to najlepiej alivio jeśli masz manetki shimano, kasetę i łańcuch też tej samej klasy możesz zakupić.
SSG90 Napisano 27 Kwietnia 2013 Napisano 27 Kwietnia 2013 Jest zestaw na allegro kaseta hg41 i łańcuch hg 41 za 80zł ( z wysyłką już wliczoną) kolega niedawno kupował to wiem co mówie:) i przerzutkę myślę używkę np deorkę albo LX jak coś zostanie , Często ludzie na forum w dziale sprzedaży wystawiają ciekawe części wystarczy poczekać i poszukać
Drive4Drift Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Napisano 27 Kwietnia 2013 Manetki: Shimano ST-EF60 Przerzutka tył: Shimano Acera RD-M360-L <--- skasowana no zmieniać zmienia ale katastroficznie Kaseta: Shimano Alivio CS-HG40 SSG90 powiadasz że zestaw taki dobry ? Ale ten teges ja mam dużą siłę w kopycie i już nie raz się o tym przekonałem jak ukręcałem zębatkę w KASECIE ( tzn. pedałowałem ale ZĘBATKA się kręciła - RESZTA KASETY NIE OBRACAŁA SIĘ - i nie przekazywała momentu obrotowego na KOŁO ) Lipnie mieć taki POWER
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.