kierownik7 Napisano 26 Kwietnia 2013 Napisano 26 Kwietnia 2013 Witam aktualnie posiadam rower Author Classic (cross) bodajże z 2009r jedyne co w nim było wymieniane na inne części niż oryginalne to hamulce na shimano v-brake LX oraz opony na marathon supreme 28x1,45 zwijane. W związku z tym że rower ma już trochę najechane nie wszystko pracuje tak jak powinno no i ogarnęła mania lżejszego, szybszego i lepiej działającego roweru to głównie) postanowiłem wymienić napęd i tu rodzi się moje pytanie na jaki dokładnie. Opisując jazdę i przeznaczenie, a więc praktycznie nigdy nie używałem najniższego blatu (od razu przepraszam za błędy w nazewnictwie technicznym) zastanawiam się nad napędem 2x10, Rower służy jako codzienny środek transportu w zimę jak i lato + w miarę możliwości jazda "dla siebie". Rozmyślałem nad grupą SLX czyli do wymiany: przerzutka tylnia XT, przednia SLX, manetki SLX, korba SLX, łańcuch, kaseta SLX, jakieś klamki do v-brake'ów no i pedały ( z racji tego że nie używam żadnych wpinanych buty + codzienne dojazdy szukam jakiś lekkich zwykłych pedałów). Budżet: wiadomo że im mniej tym lepiej , ale jestem w stanie wyłożyć te 2k. Liczę na jakieś porady i pomoc w dobraniu odpowiednich części opinie i wiadomo jakąkolwiek pomoc ludzi którzy mają w tym doświadczenie większe niż ja. Forum czytam już od długiego czasu, ale dopiero teraz zarejestrowałem się na forum ze względu na potrzebę fachowej pomocy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.