Skocz do zawartości

[rower] Author Classic cross modernizacja, wymiana części

kierownik7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam aktualnie posiadam rower Author Classic (cross) bodajże z 2009r jedyne co w nim było wymieniane na inne części niż oryginalne to hamulce na shimano v-brake LX oraz opony na marathon supreme 28x1,45 zwijane. W związku z tym że rower ma już trochę najechane nie wszystko pracuje tak jak powinno no i ogarnęła mania lżejszego, szybszego i lepiej działającego roweru  to głównie) postanowiłem wymienić napęd i tu rodzi się moje pytanie na jaki dokładnie. Opisując jazdę i przeznaczenie, a więc praktycznie nigdy nie używałem najniższego blatu (od razu przepraszam za błędy w nazewnictwie technicznym) zastanawiam się nad napędem 2x10, Rower służy jako codzienny środek transportu w zimę jak i lato + w miarę możliwości jazda "dla siebie". Rozmyślałem nad grupą SLX  czyli do wymiany: przerzutka tylnia XT, przednia SLX, manetki SLX, korba SLX, łańcuch, kaseta SLX, jakieś klamki do v-brake'ów no i pedały ( z racji tego że nie używam żadnych wpinanych buty + codzienne dojazdy szukam jakiś lekkich zwykłych pedałów). Budżet: wiadomo że im mniej tym lepiej :D , ale jestem w stanie wyłożyć te 2k. Liczę na jakieś porady i pomoc w dobraniu odpowiednich części opinie i wiadomo jakąkolwiek pomoc ludzi którzy mają w tym doświadczenie większe niż ja. Forum czytam już od długiego czasu, ale dopiero teraz zarejestrowałem się na forum ze względu na potrzebę fachowej pomocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...