piqus Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 Kupiłem niedawno nowy kross level z hamulcami hydraulicznymi i po pierwszej zmianie koła pojawił się problem: tarcza hamulcowa ociera o okładziny ocierne, sprobowałem poluzować tez drugie koło - i to samo się stało. Domyslam się że trzeba coś wyregulować kluczami w hamulcu-ale akurat dziś nie mam przy sobie. Czy to normalne ze przy każdej zmianie koła występują takie problemy z ocieraniem hamulców? Nawet nie za bardzo wiem którymi śrubami regulować to
Darek1990 Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 tak,normalne.musisz wziać imbus 5mm poluzowac zacisk,zakrecic kołem i ustawiać na słuch tak aż przestanie ocierać ;)ew możesz pobawić sie szybkozamykaczem.
kamasiema1 Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 Hamulec jest przymocowany do ramy za pomocą adaptera , aby sprawić żeby tarcza nie ocierała o okładziny wystarczy poluzować śruby imbusowe u góry hamulca , odkręcasz je i przesuwasz hamulec w prawo , lub w lewo (zależy o którą stronę tarcza ociera ) , gdy je ustawisz przykręcasz te śruby i gotowe
Mod Team durnykot Napisano 22 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 22 Kwietnia 2013 Temat regulacji hamulców byl już szeroko opisywany. Prosze skorzystać z wyszukiwarki Zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.