Aal Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam Wszystkich serdecznie. Jakie opony 28" polecacie do trekka? Rower to zabytkowy już Velo Schauff z 93 roku . Kupiłem go wczoraj, dzisiaj przejechałem ok 20km po asfaltowych ścieżkach rowerowych - wiadomo czasem trochę piachu czy drobniejszych kamyków, żwiru . Niestety jeśli na zakrętach jest chodź odrobina piachu bądź wspomnianych kamyków kola praktycznie natychmiast tracą przyczepność. Dodam tylko, ze obecnie założone są ORGINALNE opony do tego roweru z 93 roku . Zamierzam jeździć rekreacyjnie, nie sportowo. Głownie asfaltowe lub betonowe ścieżki rowerowe miedzy polami, trochę miasta i ewentualnie jakaś mało wymagająca trasa po tak zwanych ubitych drogach polnych. Dzięki i pozdrawiam Wszystkich Na oryginalnych oponach jest oznaczenie 38-622, 28 x 1 3/8 x 1 5/8
Aal Napisano 12 Maja 2013 Autor Napisano 12 Maja 2013 Kupiłem Accent Discovery 700x35C. Oponki wymienione, ciśnienie 3.5 BAR'a. Na razie pada deszcz, ale jeśli pogoda pozwoli to dzisiaj sprawdze jak sie na nich jeździ. Wysłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.