ajqju Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam, Po wielu przemyśleniach padło na zakup roweru Kross hexagon V2. Głównie zaważyły finanse ale i rower mi sie bardzo podoba. Teraz kwestia doboru wielkości ramy. Mam 170zm i bazując sie na kalkulatorach wychodzi że rama powinna mieć niecałe 18" jednak do wyboru mam 17" lub 19". Dzisiaj przymierzyłem krossa 17" i faktycznie nawet sam sprzedawca patrzył że ta będzie niby najlepsza. Ale wolę się poradzić czy lepsza dla mnie mniejsza czy większa ?? pomoc tymbardziej wskazana gdyż muszę kupić i swojej kobiecie która ma podobny wzrost i dla niej mam upatrzone Kross S1 lub F1 , problem w tym że ona nie może nic wiedzieć bo chce jej zrobić niespodziankę. Proszę o wasze opinie lepsza mniejsza czy większa ?
mateusz0595 Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 Wg. mnie rama 19" na osobę o wzroście 170 cm będzie za duża, podczas jazdy będą plecy bolały.
ajqju Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Napisano 21 Kwietnia 2013 I tą damską wersję też sądzicie aby wziąć 17" ?? kobieta też ma 170cm a z tego co doczytałem to w mtb lepiej brać mniejszą niż większą tak ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.