Skocz do zawartości

[problem] pomozcie dobrac mi przednia korbe

kulyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam! mógł by mi ktoś pomóc dobrać przednią korbę do roweru kross c250???

dziewczyna pieprzneła mi na rower i musze szybko wymienić korbę

przepraszam jezeli cośzwallilem w temacie

Napisano

chce kupic korbe za okolo 120 zł + suport do tego. na razie moze byc bez suportu czyli korby musialy być na kwadrat. korba nie musi być specjalnie wyczynowa bo jezdze tylko po mieście, czasami w lasach lub kopalni piachu ale duzo nie skacze, bardziej jeżdze na dystans po lekkich wertepach

Napisano

witam

a czy przy alivio długość osi supporu będzie odpowiedznia?:?

jaką korbę miałeś wcześniej?

zdrówko

Napisano

dzieki. ale mam jeszcze pytanie.

czy dlugosc suportu odrgrywa wazna role w jeździe???

bo przy okazji gdy korbe zdejmowalem zobaczylem ze os suportu jest krzywa i go trzeba tez kupic

Napisano

odgrywa role : masz 2 miary suportu jedna to szerokosc mufy suportu w ramie[musisz dobrac do wlasnej,standardem jest 68] druga to rozstaw hmmm "całkowity" :) im wyzszy model korby tym krotszego suportu potrzeba. Musisz sie dowiedziec jaka szerokosc wystaczy do alivio.

Napisano

odgrywa role : masz 2 miary suportu jedna to szerokosc mufy suportu w ramie[musisz dobrac do wlasnej,standardem jest 68] druga to rozstaw hmmm "całkowity" :P im wyzszy model korby tym krotszego suportu potrzeba. Musisz sie dowiedziec jaka szerokosc wystaczy do alivio.

Pewnie 113mm...

Przynajmniej u mnie tak bylo w przypadku korby Deore...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...