Skocz do zawartości

[1800-2200] rower mtb/xc

szymiii

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pisałem w dziale rowery/ramy, dostałem dwie odpowiedzi i zacząłem mieć wątpliwości co do wybranego roweru.

Jak w tytule - 1800 do 2200 złotych, rower na wertepy, nadbrzeża, dukty, lasy, trochę piachu, pagórkowate ukształtowanie terenu. No i żeby w Górach Świętokrzyskich dał radę i żebym mógł go spokojnie zabrać w okolice Jeleniej Góry. W same wakacje przejechałem ponad 1000km. Może wynik nie jest rewelacyjny, ale potrzebuję roweru lepszego niż jakiś z marketu albo za 1000 złotych.

W tamtym temacie wskazano na jeden z Rometów za 1500 złotych na allegro, ale z tego, co czytałem to gorszej rzeczy od mechanicznych tarczówek nie ma. V-ki też do mnie nie przemawiając (znając moje szczęście - będę miał z nimi problem, albo mi się koło zósemkuje i problem). Tak więc mile widziane hamulce tarczowe hydrauliczne.

Myślę teraz o Krossie Level A5 2012, Pells Razzer Comp D 2012, Focus Black Hills SLX.

Naczytałem się też wiele o grupach osprzętu i zastanawiam się, czy Alivio da radę, czy nie powinienem szukać wszystkiego z grupy Deore i wyżej. Z drugiej strony jest SRAM, ale ciężko jest mi cokolwiek konkretniejszego znaleźć (poza Rometem z mechanicznymi tarczówkami).

Proszę Was o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...