maszmol Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Witam. Podczas przygotowań do sezonu zauważyłem pęknięcie lakieru w miejscu łączenia prawego tylnego widelca z rurą podsiodłową na 2/3 obwodu spawu. Teraz zastanawiam się czy można to gdzieś prześwietlić i sprawdzić jakoś czy to tylko pęknięcie lakieru czy też spawu. Ramo tak czy siak reklamowane i uznane.Przyznali mi nowe i na nie czekam ale jeżeli było by to tylko pęknięcie lakieru to bym go jeszcze nie zmieniał. Tylko jak, gdzie i czy się da? Oto moje pytanie do Was.
metax Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Da się, ale to nie jest tania sprawa. Szukaj po hasłach NTD RTG, firma Pionex - nie znam ... Spróbuj metodą na naftę i kredę - stary sposób mechaników, pierwowzór badań penetracyjnych, PT.
Garp Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Gdzieś ostatnio czytałem że ktoś prześwietlał karbonowy widelec u stomatologa, chyba 30 zł za RTG.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.