Skocz do zawartości

[do 1300zł] rower dla dużego i ciężkiego mężczyzny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.
Pewnie nudzi Was już temat jaki rower kupić sad.png Myślę,że tym razem temat troszkę się będzie różnił. Mianowicie jestem facetem mam 190cm wzrostu i co najważniejsze o wadze jakieś 130 kg. Zaznaczam że jestem dość sprawny fizycznie wink.png. Rowerek pragnę zakupić w celu zgubienia tych nadmiarów

rower musi być solidny żeby wytrzymał mój ciężar no i musi być duży żeby się komfortowo jeździło

nie interesują mnie rowery miejskie crusier i tego typu podobne

Napisano

Witam wszystkich.

Pewnie nudzi Was już temat jaki rower kupić sad.png Myślę,że tym razem temat troszkę się będzie różnił. Mianowicie jestem facetem mam 190cm wzrostu i co najważniejsze o wadze jakieś 130 kg. Zaznaczam że jestem dość sprawny fizycznie wink.png. Rowerek pragnę zakupić w celu zgubienia tych nadmiarów

rower musi być solidny żeby wytrzymał mój ciężar no i musi być duży żeby się komfortowo jeździło

nie interesują mnie rowery miejskie crusier i tego typu podobne

Z doswiadczenie polecam rower typu cross.

Ja jezdze na http://www.katalogrowerowy.pl/a/rowery/miejskieturystycznecrossowe/12358-crossroad-5, który jest montowany przez Krossa, i z tego co sie orientowałem to jest prawie identyczny z modelem evado. W tej półce cenowej trudno znaleźć cos lepszego.

W ksiazce serwisowej do niego podają jednak maksymalne obciazenie do 130kg (chociaz ja wrzucałem na niego ponad 130: ja plus bagaż), jednak seryjne koła zle to zniosły, i po 2500 km felga w tyle do wymiany.

Wg mnie dobrym wyjscie było by jednak poszukanie uzywanej crossówki i wzmocnienie jej dobrymi kołami.

Napisano

no wydaje się być ciekawy

ale poczekam jeszcze na inne propozycje

i jeszcze jedna sprawa najlepiej żeby był to rower na kołach 28 cali albo żeby była możliwość założenia takich

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...