SinnerHD16 Napisano 13 Kwietnia 2013 Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam wszystkich.Pewnie nudzi Was już temat jaki rower kupić Myślę,że tym razem temat troszkę się będzie różnił. Mianowicie jestem facetem mam 190cm wzrostu i co najważniejsze o wadze jakieś 130 kg. Zaznaczam że jestem dość sprawny fizycznie . Rowerek pragnę zakupić w celu zgubienia tych nadmiarów rower musi być solidny żeby wytrzymał mój ciężar no i musi być duży żeby się komfortowo jeździło nie interesują mnie rowery miejskie crusier i tego typu podobne
pejo Napisano 13 Kwietnia 2013 Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam wszystkich. Pewnie nudzi Was już temat jaki rower kupić Myślę,że tym razem temat troszkę się będzie różnił. Mianowicie jestem facetem mam 190cm wzrostu i co najważniejsze o wadze jakieś 130 kg. Zaznaczam że jestem dość sprawny fizycznie . Rowerek pragnę zakupić w celu zgubienia tych nadmiarów rower musi być solidny żeby wytrzymał mój ciężar no i musi być duży żeby się komfortowo jeździło nie interesują mnie rowery miejskie crusier i tego typu podobne Z doswiadczenie polecam rower typu cross. Ja jezdze na http://www.katalogrowerowy.pl/a/rowery/miejskieturystycznecrossowe/12358-crossroad-5, który jest montowany przez Krossa, i z tego co sie orientowałem to jest prawie identyczny z modelem evado. W tej półce cenowej trudno znaleźć cos lepszego. W ksiazce serwisowej do niego podają jednak maksymalne obciazenie do 130kg (chociaz ja wrzucałem na niego ponad 130: ja plus bagaż), jednak seryjne koła zle to zniosły, i po 2500 km felga w tyle do wymiany. Wg mnie dobrym wyjscie było by jednak poszukanie uzywanej crossówki i wzmocnienie jej dobrymi kołami.
SinnerHD16 Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Napisano 13 Kwietnia 2013 no wydaje się być ciekawy ale poczekam jeszcze na inne propozycje i jeszcze jedna sprawa najlepiej żeby był to rower na kołach 28 cali albo żeby była możliwość założenia takich
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.