Skocz do zawartości

[Suport] Luz

Rewolux

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam problem z suportem,kupiłem nowy suport firmy RPM i po montażu niezeszły mi  się miski do końca i jest szczelina pomiędzy łożyskiem a miska a jest dokręcone na maksa  mam mufę 70mm a kupiłem 68mm czy jest to  jakaś przyczyna że nie doszły łożyska do  misek i łożyska mają luz w miskach.Słyszałem o jakiś podkładkach  dystansowych do  suportu i czy   w moim przypadku by to pomogło. Myślę że nie tylko ja miałem taki problem,Jeżeli ktoś poradził sobie z tym problemem to mógł by mi coś doradzić w tej sprawie, ponieważ nie chciał  bym żeby mi się rozsypał po przejechaniu 100km a będzie jak nowy  z góry DZIĘKI.. za odpowiedzi

Napisano

Magiczna wróżka mówi mi że mam 1/20 szansę zgadnąć jaki dokładnie typ suportu powiadasz biorąc pod uwagę wszystkie opcje w różnych wersjach dostępnych na rynku ale... jeśli jest to suport z zewnętrznymi miskami to tak, musisz sobie skombinować podkładki dystansowe i odpowiednio jest zainstalować między miski a ramę. Jeśli twój suport to klasyczny kompakt to będziesz musiał kupić inny, pasujący.

Napisano

Wiec tak suport to zwykła konstrukcja przedstawiona na aukcji http://allegro.pl/suport-rpm-fsa-bb-7420st-maszynowki-kwadrat-122-i3126613398.htm i chodzi o to  ze mam luz pomiędzy miska a łożyskiem i gdy poruszam ramieniem korby to wyczuwam luz po dokładnym obejrzeniu dostrzegłem że rusza się łożysko w misce i trochę mnie to niepokoi gdyż mysie że przez to  może się uszkodzić łożysko. Wiec czy istnieje coś takiego  żeby tam włożyć  i skręcić wszystko  na  sztywno  bo  brakuje jakieś 2mm żeby wszystko było dobrze skręcone ,a dalej już mi  się nie chce wkręcić . Co wy  o tym myślicie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...