Skocz do zawartości

[do 1400 zł] Rower górski MTB dla kobiety

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , Mam pytanie jaki rower by mi ktoś polecił z rowerów górskich MTB damskich w cenie od 950 do 1400 zł . Nieznam się natym i niewiem w takiej cenie jaką firme najlepiej wybrać czym się kierować ? na razie zastanawiam się nad firmom Unibike

Mam wzrost 174 i wage 77 kg . Ma to być rower głównie do jazdy po mieście na przejażdzki z dzieckiem i po lesie więc na pewno żadnego szaleństwa podczas jazdy niebędzie .

Za wszelkie propozycje będe wdzięczna .

Napisano

W tej cenie są unibike fusion lds i move, albo np. Kross hexagon f5. Na twoim miejscu zastanowiłbym się jednak, czy potrzebny ci mtb, czy raczej lepszym pomysłem będzie rower trekkingowy.

Napisano

W tej cenie są unibike fusion lds i move, albo np. Kross hexagon f5. Na twoim miejscu zastanowiłbym się jednak, czy potrzebny ci mtb, czy raczej lepszym pomysłem będzie rower trekkingowy.

Dzięki za odpowiedź . Musze sprawdić jakie som różnice między mtb a rowerem trekkingowym . Latem będe jeździć głównie po lesie ale na codzień po mieście i sama niewiem jaki był by najlepszy nieznam się wcale natym .

Napisano

Ten viva z tego co znalazłem kosztuje dużo więcej niż limit (w każdym razie wersja męska prawie 5k zł).

Jeśli chodzi o rower trekkingowy to jest na pewno wygodniejszy od mtb, dostojniejszy, łatwiej się jedzie, można bez problemu przyczepić sakwy, a w mieście będzie również szybszy od mtb.

Na korzyść mtb przemawia mniejsza masa własna i to, że w przyszłości będzie można też trochę poszaleć po górkach.

Z trekkingowych dobre opinie ma kross trans siberian http://www.kross.pl/pl/2013/trans-siberian mówię o wersji damskiej. Ma z tylu shimano acera czyli nieźle, podobno jest wygodny i trwały. Myślę jednak, że rower kobiecy powinien się też podobać, więc radzę trochę poszukać i wybrać te, które się podobają, a potem tutaj zapytać się, który lepszy pod względem technicznym.

Napisano

W tych pieniążkach to tylko LAZARO INTEGRAL V3.

Przykładowa aukcja na allegro:

http://allegro.pl/qu...3147604816.html

Rama 19 cali. Ta firma sprzedaje rowery chyba wyłącznie poprzez ww serwis aukcyjny.

Nie ma się co bać tych rowerów. Przynajmniej osprzęt jest normalny (mówię o pełnej grupie Alivio). Osobiście znam jednego bardzo zadowolonego użytkownika roweru Lazaro Senatore.

Jak się zdecydujesz na inny rower, to unikaj rowerów, które mają osprzęt Shimano Tourney. Celuj raczej w koła 28 cali a nie 26 cali.

Udanych zakupów :)

Napisano

W tych pieniążkach to tylko LAZARO INTEGRAL V3.

Przykładowa aukcja na allegro:

http://allegro.pl/qu...3147604816.html

Rama 19 cali. Ta firma sprzedaje rowery chyba wyłącznie poprzez ww serwis aukcyjny.

Nie ma się co bać tych rowerów. Przynajmniej osprzęt jest normalny (mówię o pełnej grupie Alivio). Osobiście znam jednego bardzo zadowolonego użytkownika roweru Lazaro Senatore.

Jak się zdecydujesz na inny rower, to unikaj rowerów, które mają osprzęt Shimano Tourney. Celuj raczej w koła 28 cali a nie 26 cali.

Udanych zakupów :)

Bardzo dziękuje za podpowiedź . Rowerek godny uwagi ale jeszce przed ostatecznom decyzją muszę sie jeszce zastanowić .

Pozdrawiam .

Napisano

@@malga927, Rower trekingowy będzie chyba najlepszym rozwiązaniem. Przy spokojnej jeździe da sobie radę w lesie. Wygodniejszy niż cross.

Proponuję:

http://allegro.pl/rower-trekkingowy-28-lazaro-senatore-lds-acera-i3134808701.html

Wspomniany wcześniej Kross Trans Syberial też będzie ok.

@@welocyped, Masz w ogóle świadomość ile kosztują rowery, które polecasz, czy celowo to robisz? To kolejny wątek, w którym polecasz rower z kosmosu...

Napisano

Świadomie wskazuję i polecam, wątki przy tym chyba ubarwiając. Są jeszcze inne rowery prócz Krossów, czy innych tajwańskich rometów, nawet z kosmosu je widać  :D

Nie mam w tym interesu żadnego, horyzont tylko poszerzam; a że budżet się troszkę naciąga.., no cóż, czasem warto. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...