Skocz do zawartości

[900zł] Cross lub trekking, nowy/używany

PiVoSH

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Postanowiłem kupić nowy rower - wzrost 185cm, waga 90kg (jazda na rowerze ma pomóc zmniejszyć ten parametr :)). Jako, że jak na razie miałem tylko MTB i w tych tematach się obracałem to nie mam pojęcia, czy da się kupić dobry (albo chociaż przeciętny) rower trekingowy w tej cenie. Zalezy mi na szybkim poruszaniu się w mieście i po asfalcie i możliwości wjechania czasem w lżejszy teren (polne dróżki itp.). Zastanawiałem się nad Lazaro Integral V3, ale to jednak trochę drogi rower i chciałbym coś tańszego - ale czy da się dostać porównywalną używkę w tej cenie? Ewentualnie jakiś niewiele gorszy, ale nowy model? Chciałbym, żeby rower miał koła 28" i ramę zapewne 21", ale nie jest to niezmienialny wybór - jeśli coś ma być lepsze a nie spełniać tych warunków to rozważę z chęcią.

P.S. - mam akurat możliwość kupienia Krossa Level A4, ile można za niego dać? Rama 19 cali, koła 26, osprzęt mogę sprawdzić.

Napisano

Jeśli chodzi o a4 to kompletnie nie pasuje do opisu tego, co potrzebujesz. Level a4 jest rowerem górskim, niezbyt nadaje się do jazdy po asfalcie, poza tym do ramy musiałbyś się przymierzyć, bo jeśli lubisz mieć dynamiczną sylwetkę podczas jazdy to może być trochę za mała, a oprócz tego rower kosztuje w sklepie 2500, a uważam, że za nowy można spokojnie dać 2000.

Rower za mniej niż 1000 zł to jest za to popularny temat, warto użyć szukajki. Sugeruję podczepić się do tego tematu: http://www.forumrowerowe.org/topic/132703-do-1000-rower-uniwersalny/#entry1247231

Napisano

Ok, A4 raczej mi nie pasuje (jeździłem) ale chciałbym wiedzieć, jaka cena może być uznawana za okazyjną. Sam wolałbym chyba rower crossowy, bo niektóre trekkingi nie wyglądają za dobrze do jazdy terenowej, a czasem i w lesie po jakiejś ścieżce zdarza mi się pojeździć - trekkingiem bym się bał. Chciałbym poprosić o podanie jakiejś tańszej opcji od Lazaro Integral V3, bo wydaje mi się, że ta opcja całkiem nieźle wpasowuje się w moje oczekiwania, a jedyną jej wadą dla mnie jest cena. Do tego czytałem, że jak na trekkingowy rower potrafi podziałać w terenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...