enussss Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 witam, doszla dzisiaj do mnie reba uzywana reba team, ten starszy model i jest jedna rzecz ktora mnei zastanawia, bowiem na tlumiku na tym pokretle od gate jest luz, cale te pokretlo pracuje gora/dol na okolo 1mm. w dodatku od zewnatrz tj. pod kapslem od blokady,tlumik jest troche tlustawy jakby od oleju, nie wiem jak on dziala, odwrocilem go do gory nogami i popracowalem nim troche jednak nic nie wycieklo.
detonator Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 Możliwie, że pod pokrętłem tłumienia nie masz polimerowej podkładki, która ułatwia poślizg jak i niweluje luz. Brak tej podkładki nie jest jakimś większym problemem. https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/PeNySerwisRockShoxRvl#5564324335432433602 Podkładka jest koło niebieskiego pokrętła. Co do wycieku, to zapewne cieknie z pokrętła regulacji gate. Używaj widelca i obserwuj co się dzieje, jeśli wyciek będzie się pojawiał, to czeka Cie uszczelnienie korka tłumika.
enussss Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Napisano 3 Kwietnia 2013 mozliwe ze nie ma tej podkladki bo luz jest gdzies na grubosc tej podkladki, albo jest i padlo cos innego trudno gdybac gdy jest to wszystko skrecone. Co potrzebowalbym do wymiany tego korka, mozna kupic zestaw naprawczy czy trzeba jakos samoemu korek wyrzezbic?
detonator Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 Jeśli nie używasz pokrętła regulacji tłumienia, zwanej też blokadą skoku, to możesz dać gumowy o-ring. Jeśli używasz, to pozostaje Ci pójście do sklepu z armaturą/hydrauliką i szukanie polimerowej podkładki, tudzież innej, ułatwiającej poślizg pokrętła.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.