Skocz do zawartości

[łańcuch] jednobiegowy-jaki i pytanie

michael26

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jaki kupić łańcuch jednobiegowy do roweru miejskiego typu damka ( ma hamulec w pedałach). Cena do ok 20-30zł razem ze spinką. I jak oraz czym go spiąć? Rower ma hamulec w pedałach, podczas hamowania będzie nacisk na łańcuch do tyłu i poważnie się obawiam że spinka typu SRAM poprostu podczas hamowania się rozepnie. Co o tym myślicie? Z góry dzięki za fachową poradę ;)

Napisano

to taka spinka z linka jest mi potrzebna? Da się ją rozpiąć do czyszczenia? Nie rozepnie się podczas gwałtownego hamowania (nacisku łańcucha do tyłu) ?

Dajcie link do łańcucha ze spinką. Nie wiem czy to potrzebne ale zębatka tylna to 18T

Napisano

@miti09- jesteś boski :D Wieeelkie dzięki. Ale jeszcze troche Ci potruje :D Ten łańcuch wystarczy? Czy lepiej kupić jakiś lepszy? I jak się dokładnie rozpina tą spinke?

łańcuch ma 104 albo 106 ogniw

Napisano

Ja bym ci polecał kupic łancuch bmxowy. Zyskasz na trwałosci i wytrzymalosci. Spinke rozpina się łapiąc za łancuch rekoma z 2 stron tak zeby spinka byla pomiedzy i starasz sie ten łancuch tak jakby scisnąć.

Napisano

Ja bym ci polecał kupic łancuch bmxowy. Zyskasz na trwałosci i wytrzymalosci. Spinke rozpina się łapiąc za łancuch rekoma z 2 stron tak zeby spinka byla pomiedzy i starasz sie ten łancuch tak jakby scisnąć.

tak rozpina się spinki sram-owskie, tutaj na początku ściąga się tą rozciętą zawleczkę, potem ściąga się ogniwo (blaszkę z 2 dziurkami) i łańcuch rozpięty

Napisano

Obecnie mam łańcuch 104 ogniwa i taki muszę kupić. Czy ten mogę kupić http://allegro.pl/lancuch-rowerowy-ybn-damka-104-ogniwa-i3136909844.html + spinke http://allegro.pl/spinka-lancucha-klasycznego-i3099020311.html i będzie wszystko dobrze pasowało? Może lepiej dopłacić do lepszego łańcucha, czy nie? Proszę o szybką odpowiedz ponieważ chciałbym dzisiaj dokonać zakupu

f5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...