Skocz do zawartości

[2500] 29er KROSS czy UNIBIKE?

Daro92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chce kupić nowy rower 29, zastanawiałem się nad Krossem Level B4 albo Unibike Evo 29. Kross - 2700,- a Unibike - 2600,-. Ceny trochę przekraczają budżet ale mogę delikatnie się targować. Teraz jestem praktycznie zdecydowany na Unibike'a ale chciałbym kilku porad, co sądzicie o marce, jak prezentuje się porównanie tych modeli, i wasze opinie. Gotówa już jest, czekam tylko na pogodę. Pozdrawiam

Napisano

Co do unibike to pojeździłem trochę w zeszłym roku rower kolegi i powiem że całkiem przyjemnie się na nim czułem.Wiadomo nowy rower to wszystko pięknie chodzi i chce się jeździć musisz powiedzieć gdzie chcesz i jak chcesz jeździć rowerem najlepiej napisz też swój wzrost by można było doradzić wielkość ramy .Wygląd również przypadł mi do gustu. Co do krosa nie wypowiem się bo nie jeździłem. Jest na forum dział dotyczący rowerów 29er więc warto go poczytać bo sporo można już się dowiedzieć na ten temat to masz np. zakup 29er do kwoty 3 tyś, http://www.forumrowe...ower-do-3000zl/ a tu masz a tu masz na temat unibike evo http://www.forumrowerowe.org/topic/103188-rower-unibike-evo29-2012/

Napisano

Dysponując budżetem 2500 pln ja bym szukał roweru bardziej znanego na świecie producenta.

Nawet jak będzie na niższym osprzęcie - to sobie z czasem dokupisz, jak się zużyje... A Rama, czyli podstawa zostaje...

Napisano

Mój wzrost to ok 182cm. Jak nie pracowałem przejeżdżałem rocznie koło 2 tys. km, teraz nie ma czasu więc trochę mniej. Teren bardzo mieszany, dużo asfaltu, dlatego 29, trochę trudnego terenu i sporo ubitych ścieżek rowerowych. Nie mogę sobie pozwolić na dwa dlatego musi być w miarę uniwersalny. Orientujecie się może czy Unibike eksportuje swoje rowery na (wymagający) zachód czy skupia się tylko na lokalnym rynku?

Napisano

Co do Unibike jako świeżego posiadacza co prawda modelu flite 29 mogę powiedzieć że jakość wykonania jest na dobrym poziomie, nie mam żadnych "ale", natomiast co do krossa to mnie osobiście wizualnie przerażały spawy ale jak z trwałością i wykonaniem musi się wypowiedzieć posiadacz takowego modelu,

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam ponownie. Kupiłem wczoraj Evo 29, jak na razie rowerek bardzo przyjemny, chociaż po przesiadce z fulla i pierwszych jazdach po zimie trochę "bolesny" :P

Z wad, które już mogę wymienić to trochę za szeroka tylna guma która na jedynce z przodu po gwałtowniejszym przyspieszaniu delikatnie przyciera o przerzutkę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...