yoh1239 Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 Witam serdecznie! Od jakiegoś czasu piszę pracę licencjacką na temat podziału kolarstwa górskiego. Niestety, ciężko jest znaleźć jakiekolwiek OFICJALNE źródła (typu książki), w których mógłbym znaleźć chociaż drobne informacje na ten temat, a jak wiadomo nie mogę całej pracy napisać z głowy. Mogę wiedzieć wszystko na ten temat, ale praca nie poparta źródłami nie będzie zaliczona - współczesna edukacja.... Liczy się sucha teoria, doświadczenie ma małe znaczenie Rozumiem że warto podać kilka definicji (zresztą już to zrobiłem), ale ciężko znaleźć np. książkę o enduro czy 4X, gdyż jak wiadomo kolarstwo górskie rozwija się bardzo dynamicznie, i takich publikacji (chyba) po prostu nie ma. Jesteście w stanie jakkolwiek pomóc? Podać w jakich książkach znajdę jakieś informacje o innych dyscyplinach (xc, przełaj, all-mountain, FR, DH itd). Mogą być zarówno w wersji elektronicznej (pdf) jak i zwykłe książki, jednak obawiam się że tych zwykłych mogę później nie dostać w księgarni/bibliotece, bo takich książek wiele nie ma. Oczywiście strony internetowe też mogę cytować, jednak fajnie by było aby były możliwie jak najbardziej "oficjalne" - wikipedia odpada Dzięki z góry za KAŻDĄ pomoc!
Oski1990 Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 Witam, pamiętaj, że przy pisaniu pracycy dyplomowej możesz posługiwać się również czasopismami np. Bike Board lub MagazynRowerowy. Możesz cytować lub parafrazować wypowiedzi sportowców i trenerów, Nie jesteś ograniczony tylko do korzystania z książek:) Możesz też zajżeć na angielską wiki i zobaczyć źródła z jakich korzystali przy pisaniu artykułu i skorzystać z nich bezpośrednio. BTW fajny pomysł na pracę, na AWF-ie?
Oski1990 Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 o właśnie, kolega napisał o regulacjach i wpadł mi pomysł Możesz korzystać z regulaminów zawodów rowerowych, takich międzynarodowych lub olimpiady.
yoh1239 Napisano 29 Marca 2013 Autor Napisano 29 Marca 2013 BTW fajny pomysł na pracę, na AWF-ie? PWSZ Leszno Kierunek turystyka i rekreacja
Oski1990 Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 Możesz też poszukać angielskich artykułów na Google Scholar, na pewno coś znajdziesz:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.