Jaca911 Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Po ponad 10000km chyba nastał czas na wymianę kółek w tylnej przerzutce SLX. Dolne kółko ma już szpikulce a nie zęby do tego miejsce gdzie wchodzi karb blaszki ma już ponad 3mm szerokości. Dodatkowo tulejki maja "przetarcia" i nawet po smarowaniu kręcą się z oporem. Czekalem do końca zimy bo szkoda mi było nowych kołek traktować solą I teraz zagwozdka: 1. KÓŁKA PRZERZUTKI SHIMANO DEORE SLX XT XTR ALIVIO 9 (3112401599) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 2. kółka przerzutki ShimanoULTEGRA/ XT /SAINT 9 speed (3115038128) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Czy jest sens dopłacać do tych XT? Faktycznie lepsze? A może opcja: 3. Kółka przerzutki TACX T-4050 Shimano 9i 10 speed (3116742485) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Napiszę, że z pracy 9 rzędowego SLX'a jestem zadowolony, nawet w zimie przy złotym łańcuchu jest dokładny. Co mi dadzą lepsze kółka? Jest sens pchania się w łożyskowane tacx'y? a może XT będą jeszcze lepsze? A może wystarczą zwykłe kołka z pierwszego linku?
redbull1 Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 kiedyś tez miałem Slx-a zmieniłem kółka na tacx'y te z linku podałeś moje odczucia to ciszej kółka pracowały i minimalnie lepiej wrzucały się biegi poza tym tak jak było , na twoim miejscu jakbym brał to tacx'y sam teraz używam 2 sezon i 0 problemów polecam
arroyo Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Bierz dedykowane do przerzutki. Jakościowo lepsze kółeczka mają teoretycznie dłużej służyć ale różnica w oporze na łożysku jest znikoma a i tak zetrzesz ząbki w ciągu sezonu i konieczna będzie wymiana.
radzik71 Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Obczaj jeszcze BBB Rollerboys. 40zł komplet na łożyskach - nie ma się czego czepić.
kkSliwa5 Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 Ja teraz jezdze na SLX i mam własnie kółka tacx. Jezdze na nich od półtora sezonu i nie żałuje ze je kupiłem Teoretycznie mała róznica ale zawsze jakaś
Jaca911 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Napisano 1 Kwietnia 2013 Właśnie kupiłem bb rollerboys zobaczymy co będzie. Najtańsze zlozyskowanych. Tylko cały czas nie dają mi spokoju te kółka xt ;-) warte tej ceny?
arroyo Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 Nie, naprawdę nie ma w nich nic wyjątkowego. Kręcą się długo ale ząbki znikają jak wszystkie plastikowe.
Jaca911 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Napisano 1 Kwietnia 2013 Jak ktoś już pisał 42,50 z przesyłka nie majątek - sprawdze te bbb. Jak się toto zakłada? Dobiera się blaszki tak żeby wewnętrzna tulejkę unieruchaomiać?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.