Skocz do zawartości

[1200] Rower do codziennej jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Chciałbym kupic rower z przedziału cenowego do ok. 1300 zł. To tak mniej więcej nakreślone widełki cenowe, jestem skłonny do naciągniecia nieco budżetu.

Rower jakiego szukam miałby mi służyc do codziennej jazdy na utwardzonej powierzchni. Głównie asfalt, teren raczej okazjonalnie, choc też będzie się zdarzał.

Wiem, że odpowiedniej było by kupic używany, z lepszym osprzętem, ale jakoś nie mogę trafic na nic konkretnego...

Dlatego mam kilka pozycji sklepowych nad którymi się zastanawiam, jednak nie mam szczególnej wiedzy na ten temat i dlatego też proszę Was o pomoc, opinie.

- Kands Energy 1300 VB 2013

- Kross Level A2 2012

- GRAND MTB Rock 300 2013

- Kross-HEXAGON-X3-2013

oraz cross:

- Kands Maestro (aczkolwiek tego modelu nie mogę nigdzie znaleźc do kupna).

Oczwywiście jestem otwarty na wszelkie inne propozycje. Z góry wielkie dzięki za pomoc! Pozdrawiam.

Napisano

z tego co tutaj masz to najlepiej Kross Level A2 2012, ale pomyśl nad rowerem crossowym, ogólnie to nie opłaca sie kupowac bieżącego rocznika tylko poszukac rok starszy i dobry rabat

Napisano

No Integral proponuje niesamowoty współczynnik cena / jakość.

Co prawda nie nadaje się na jakąś niesamowitą rozbudowę ale jakoś rower do natychmiastowego jeżdżenia nie ma sobie równych w swoim przedziale cenowym.

Kands Maestro jest jego odpowiednikiem jako cross ale jak sam piszesz na razie go nie ma.

Napisano

MTB do jazdy po asfalcie to jakieś nieporozumienie :blink: Do ostrzejszej jazdy raczej cross*. Do codziennego dojazdu do pracy lub szkoły - treking.

* - w tym budżecie będzie trudno znaleźć crossa, który będzie wyglądał jak cross a nie treking...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...