jano129 Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Witam! Jestem tu nowy. Chciałbym kupić rower w takim przedziale cenowym. Znalazłem kilka rowerów na allegro.pl i mam taki jeden o który chciałbym zapytać. Czy warto kupować. Brat ma rower z tej firmy, jest super, tylko ciężki trochę, ale od 4 lat nic nie trzeba było wymieniać, a jeździ nim do szkoły. A więc do tematu, rower, który upatrzyłem to McKenzie HILL 800. Mam 189 cm i ważę 77 kg. Nie znam za bardzo specyfikacji tego roweru, wiem jednak, że cały osprzęt jest marki Shimano a zaciski Promax. To jedyny rower, który znalazłem z tarczowymi hamulcami z przodu i z tyłu w takiej cenie. A słyszałem że lepszy gó.... tarczowy niż najlepszy v-brake. Proszę o opinię na temat tego roweru. Rower ma mi służyć do jeżdżenia po części po lesie/szosie/piasku. Pozdrawiam.
Biafra Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Wow ja rozumiem, że kolega nowy na forum i nie musi siedzieć w temacie ale: "A słyszałem że lepszy gó.... tarczowy niż najlepszy v-brake" to Zaraz coś poradzimy. tutaj można dokładniej go obejrzeć http://berdichev.zht...00-ID5473F.html waży 14 kilogramów. Na podstawie zdjęć ten Twój wygląda na mocno zajeżdżonego. Ja bym raczej w tym budżecie kupił coś na sztywnym widelcu bo ten amortyzator i tak nie pracuje a waży pewnie 2,5 kilo z górką.
jano129 Napisano 24 Marca 2013 Autor Napisano 24 Marca 2013 Jutro (dzisiaj) będę miał trochę więcej zdjęć tego rowerku, także tu wrzucę. Chciałbym rower, który będzie miał hamulec tarczowy z tyłu.
Tommy Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 Dlaczego uparłeś się na rower z hamulcami tarczowymi? Ktoś niestety źle Ci doradził i już na wstępie skazujesz się na produkty "roweropodobne". Niestety prawda jest taka, że porządny układ hamulcowy sam w sobie kosztuje w Twoich granicach cenowych, więc tak jak kolega powyżej skupiłbym się na zakupie czegoś bez udziwnień w postaci tarcz, bo im mniej bajerów w takim przedziale cenowym, tym mniej może w rowerze nas irytować.
jano129 Napisano 25 Marca 2013 Autor Napisano 25 Marca 2013 OK, w takim razie, skoro tarczowy nie, to podajcie jakieś propozycje z allegro, coś w tych granicach na czym można byłoby pojeździć i się nie rozsypie (nie musi być nowy).
nemo2009 Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 Za 749 zł możesz kupić Krossa Horizona. Rower na osprzęcie Shimano,widelec Suntour xct. Nowy. Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2
jano129 Napisano 25 Marca 2013 Autor Napisano 25 Marca 2013 A co powiecie na taki rower?? Warty tego za ile wystawiony ? http://allegro.pl/kona-lana-i-promocja-i3118947810.html
JakubWelnowski Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 Niestety złom jak się patrzy. Na dodatek po co pisze, że osprzęt shimano... Powinien napisac czy to jest tourney, acera, altus itd... Za 600zł sprzedam ci mój ale w wakacje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.