Skocz do zawartości

[500-700 zł] MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jestem tu nowy. Chciałbym kupić rower w takim przedziale cenowym. Znalazłem kilka rowerów na allegro.pl i mam taki jeden o który chciałbym zapytać. Czy warto kupować. Brat ma rower z tej firmy, jest super, tylko ciężki trochę, ale od 4 lat nic nie trzeba było wymieniać, a jeździ nim do szkoły. A więc do tematu, rower, który upatrzyłem to McKenzie HILL 800. Mam 189 cm i ważę 77 kg.

Nie znam za bardzo specyfikacji tego roweru, wiem jednak, że cały osprzęt jest marki Shimano a zaciski Promax.

To jedyny rower, który znalazłem z tarczowymi hamulcami z przodu i z tyłu w takiej cenie. A słyszałem że lepszy gó.... tarczowy niż najlepszy v-brake.

Proszę o opinię na temat tego roweru. Rower ma mi służyć do jeżdżenia po części po lesie/szosie/piasku.

Pozdrawiam.

post-162473-0-29330000-1364166391_thumb.jpg

post-162473-0-73429800-1364166395_thumb.jpg

Napisano

Wow :woot:ja rozumiem, że kolega nowy na forum i nie musi siedzieć w temacie ale:

"A słyszałem że lepszy gó.... tarczowy niż najlepszy v-brake" to :starwars:

Zaraz coś poradzimy.

tutaj można dokładniej go obejrzeć

http://berdichev.zht...00-ID5473F.html

waży 14 kilogramów. Na podstawie zdjęć ten Twój wygląda na mocno zajeżdżonego. Ja bym raczej w tym budżecie kupił coś na sztywnym widelcu bo ten amortyzator i tak nie pracuje a waży pewnie 2,5 kilo z górką.

Napisano

Jutro (dzisiaj) będę miał trochę więcej zdjęć tego rowerku, także tu wrzucę. Chciałbym rower, który będzie miał hamulec tarczowy z tyłu.

Napisano

Dlaczego uparłeś się na rower z hamulcami tarczowymi? Ktoś niestety źle Ci doradził i już na wstępie skazujesz się na produkty "roweropodobne". Niestety prawda jest taka, że porządny układ hamulcowy sam w sobie kosztuje w Twoich granicach cenowych, więc tak jak kolega powyżej skupiłbym się na zakupie czegoś bez udziwnień w postaci tarcz, bo im mniej bajerów w takim przedziale cenowym, tym mniej może w rowerze nas irytować.

Napisano

OK, w takim razie, skoro tarczowy nie, to podajcie jakieś propozycje z allegro, coś w tych granicach na czym można byłoby pojeździć i się nie rozsypie (nie musi być nowy).

Napisano

Za 749 zł możesz kupić Krossa Horizona. Rower na osprzęcie Shimano,widelec Suntour xct. Nowy.

Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...