Skocz do zawartości

[do 1500] głównie dojazd do pracy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, który z niżej wymienionych modeli wybrać? Rower głównie będzie służył jako dojazd do pracy oraz do jazdy rekreacyjnej po lesie, ścieżkach. Mam 178cm waga 80kg moje propozycje to:

Scott ASPECT 50 V czarno-czerwony - MTB (Górskie)

KROSS HEXAGON X6 CZARNY MAT ŻÓŁTY NAJLEPSZA CENA!!! (2012) - MTB (Górskie)

Rower Kross hexagon Sklep rowerowy

MERIDA ACTIVE MATTS 40-V - MTB (Górskie)

MERIDA MATTS TFS 100-V - MTB (Górskie)

Może ktoś ma inne propozycję, przyznam się, że nie za bardzo znam się na rowerach :). Ile cali powinna mieć rama dla takiego wzrostu ? Pozdrawiam.

Napisano

rama ok 18 cali.

Przy tym budżecie to ja bym rozejrzał się za używanymi z allegro.

Przy obecnych cenach to 1.5k starcza na coś na najtańszych częściach z nówek ;/

W 2008 roku kupiłem do takich celów Cube aim nawet w takim budżecie wtedy były.

Z perspektywy czasu patrząc kupił bym na 2 raz coś o dobre 2 oczka wyżej. Tanie części szybko się zużywają, do tego apetyt rośnie a nawet drobne zmiany zaczynają iść w setki złotych ;)

Jeśli koniecznie nówka to szukaj w wyprzedażach z lat 2011-2012.

Będzie taniej , do tego zwykle części w specyfikacji były lepsze niż obecnie w tych samych modelach.

W miarę bezpiecznym wyborem będą używki w tym stylu:

http://allegro.pl/rower-cube-aim-cmpt-2012-stan-bdb-r-m-i3113009089.html

Roczny rower a ładnych 500 stówek taniej niż nówka z tego roku ;)

z nówek rodzimej produkcji to poszukał bym starych roczników Unibike evolution- zacne rowerki w swojej cenie.

Napisano

Używki nie chce kupować wolałbym nowy rower a co powiesz na te meridy albo scotta co podałem link wyżej, może jakaś inna propozycja nowego roweru, W rowerze nie będę nic przerabiać on ma mi tylko służyć jako środek komunikacji :)

Napisano

Używki nie chce kupować wolałbym nowy rower a co powiesz na te meridy albo scotta co podałem link wyżej, może jakaś inna propozycja nowego roweru, W rowerze nie będę nic przerabiać on ma mi tylko służyć jako środek komunikacji :)

zobaczymy za rok jak będzie z tymi zmianami ;)

Rowery nie sa wybitne. Albo dziwnie skonfigurowane na częsciach no name jak scot, albo gila jako amor, której kijem bym nie ruszył w meridzie...

Od czegokolwiek z mechanicznymi tarczówkami w tym przedziale cenowym trzymał bym się z dala.

Może mbike :

MBIKE AVENGER 26 r.19" LIMITED+KURIER GRATIS! (3123391234) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do dojazdów do pracy to moim zdaniem bardziej sprawdzi się Crossowy rowerek z mało agresywnym bieżnikiem opon.

Napisano

Ogólnie to w tej cenie ciężko coś sensownego nowego znaleźć.

Z daję sobie z tego sprawę jednak tego budżetu nie chce przekraczać, rower w tym przedziele w zupełności mi wystarczy :). Mam pytanie jako to jest z gwarancją np gdy kupię rower na allegro czy innej stronie jak wygląda naprawa gwarancyjna w Lublinie ?

Sprawdziłem: Z serwisem w Lublinie jest ciężko chyba będę musiał wybrać coś z firmy Kross /Romet/Arcus. Macie jakieś konkretne propozycję ?

Może coś z tego sklepu doradzicie WILEX - produkty w kategorii Sklep Wilex :) ?

Napisano

W twoim budżecie z tego sklepu jest tylko level a2 ciekawy. Właście dlaczego akurat ten sklep? Dlatego że z Lublina?

To może RR 5.3 z decathlonu? Sobie tak owego sprawiłem i całkiem sensy jak za tą kwotę. Tylko o stówkę budżet przekracza.

Napisano

Jeśli Romet,to proszę:Rambler 6.0 za 1360 zł lub Jolene 2 za 1500 zł(promocja super).

Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2

Napisano

tak podałem ten sklep bo z Lublina i chodzi mi o punkt gwarancyjny ( Na firmy inne niż Romet Arcus), ponieważ nie znalazłem serwisu autoryzowanego dla firm takich jak Merida, Scott itp. A kupując tam będę mieć serwis. Przez www mogę w zasadzie kupić właśnie romet/Arcuss ponieważ mają punkt serwisowy u mnie w mieście.

Napisano
Ani jeden,ani drugi. Rambler nie jest katalogowy ,a Kross jest drogi. Polecam Rometa Jolene Deore ,ze sklepu rowerzysta lub Rometa Jolene2 (2010r.). Oba możesz kupić za 1500 zł. Oba mają napędy 27 biegowe. Rama dla ciebie 18".

Napisano

Nemo tylko że on(sorry za on ale nie widzę jaki nick teraz) chce kupić go w tym sklepie akurat, nie chce przez internet ani w innym mieście.

Wytapatatane na jednorożcu z P970

Napisano
Mówisz o tych modelach:

http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-romet-jolene-3.0-2011.html?keyword=jolene+2

http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-romet-jolene-2-2010.html?keyword=jolene+2

Akurat Rometa czy Krossa mogę kupić w dowolnym sklepie. To tylko takie złudzenie ? Ale wydaje mi się, że te rowery na zdjęciach są jakby małe :) ?

Tak mówię o tych modelach. Model z 2010r. można kupić w innym sklepie za 1500 zł. To są modele z wyprzedaży,więc dostępność ograniczona. Test Jolene znajdziesz w internecie,min. na bikeboard.

Napisano
A z tych dwóch modeli do któregoś byś się skłaniał ?
Jolene2 z 2010r. Lepsze hamulce,lepszy widelec no i kompletny napęd Srama,który lepiej sobie radzi w terenie niż Shimano,który jest zamontowany w bliźniaczym modelu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...