kubus004 Napisano 16 Marca 2013 Napisano 16 Marca 2013 Witam. To pierwszy mój post na tym forum, wiec w razie czego proszę o wyrozumiałość. Jak sam temat wskazuje poszukuję roweru trekkingowego w przedziale cenowym do 1100 zł. Rower ten mam zamiar zakupić w Lublinie, chociaż gdybym znalazł atrakcyjną ofertę w internecie to też bym z niej korzystał. Kilka rzeczy o mnie. Rower potrzebny byłby mi do dojazdów do pracy/jazdy w mieście oraz planuje w tym roku wyruszyć na jedną/dwie kilkudniowe eskapady rowerowe. Ogólnie rzecz biorąc bardzo lubię jazdę na rowerze. Poprzedni rower, którym wykręciłem ponad 10 000 km był firmy Kross, kosztował coś koło 700 zł i służył mi świetnie dopóki ktoś mi go nie ukradł. Z racji do tego, iż rower będzie intensywnie eksploatowany zależy mi na tym żeby był nowy, albo "używana nówka" Mam kilka typów. Oto one: ROWER ROMET CLASSIC 1000 D -TANIO ~~LUBLIN~~ (3092501736) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ROWER TREKING KANDS-NAVIGATOR-X ALIVIO+AMORTYZATOR (3092501582) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. DAMSKI ROWER TURYSTYCZNY KANDS VENUS PRO ~LUBLIN~ (3079682695) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ROWER TREKINGOWY KANDS ALFA-LEKKI KOMFORTOWY~LUBLN (3092527170) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Moim faworytem jest ostatni. Przeglądnijcie je może pod kątem cena/jakość i pomóżcie mi w wyborze. Co do mnie to dodam, że jestem niski ~165-170 cm wzrostu, wiec to też należałoby uwzględnić. Czekam na porady, wskazówki, podpowiedzi. Pozdrawiam
giercio28 Napisano 16 Marca 2013 Napisano 16 Marca 2013 Otóż odrazu mówię, że ten Kands Navigator jest lepszy pod względem osprzętu. Wybierz pomiędzy tymi Kands'ami a będziesz zadowolony.
kubus004 Napisano 16 Marca 2013 Autor Napisano 16 Marca 2013 Warto dopłacić te 160 zł, dla tego osprzętu? Mam nadzieję, że kilkadziesiąt złotych uda mi się utargować, lub dostać w gratisie jakiś dodatkowy osprzęt.
giercio28 Napisano 17 Marca 2013 Napisano 17 Marca 2013 Jak tylko dla tej przerzutki, to moim zdaniem nie. Nawet jeśli by się koniecznie chciało tamtą Alivio to można kupić tego z Acerą i Acerę sprzedać i dołożyć np. 10 zł i kupić Alivio. Ale Moim zdaniem to jest gra niewarta świeczki. Za te 160 zł + to co możesz utargować możesz kupić np. jakieś opony (jakby te były złej jakości) czy cokolwiek Ci potrzebnego... Jak będziesz dbał to nie odczujesz żadnej większej różnicy. Reszta to kwestia wyglądu. Kto co lubi Czyli krótko to wszystko ujmując: Jeśli dla przerzutki to nie warto, jeśli ten Navigator bardziej Ci się podoba to już jak uważasz, czy będziesz mógł znieść np. to, że z wyglądu Twój rower to nie jest szczyt marzeń. Z resztą mi się oba rowerki podobają Pozdro !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.