Skocz do zawartości

[pedały spd] pierwsze wrażenia

tomecz9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemanko

Dziś przyszły moje pierwsze pedały "Ubijaki jedynki" wcześniej kupiłem buty Shimano XC30. Właśnie wszystko zmontowałem, bloki, pedały i wsiadam. Pierwsze wrażenia? Jestem przerażony. Niewiedziałem jak zabrać się za wpięcie, troche potrwało zaczym skumałem o co chodzi. Z wypieciem jest bardzo prosto, wystarczy przekręcićpięte na zewnątrz i już. Wpięcie sprawia zdecydowanie więcej problemów, przynajmniej na początku. Ogólnie to idzie coraz lepiej, po jakiś 20 minutach wpinania na sucho, w warsztacie idzie mi oraz lepiej ale co będzie jak stopnieje śnieg, wyjade i zapomne się że jade w spd?

Ogólnie jestem dobrej myśli. A jakie są wasze początki z spd? Długo wam szło przyzwyczajenie się do nowych pedałów? Jakieś śnieszne sytuacje, wywrotki? Pozdrawiam

Napisano

Początki bywają trudne :D Przez 1 tydzień jazdy miałem z 5 gleb (z czego jedna przez zatrzymanie się przed kałużą i chup do wody :D zapomniałem że mam spd) ale z czasem się przyzwyczaisz. Od tamtej chwili nie miałem żadnej wywrotki. Powiem tak- na platformy bym się nie przerzucił na pewno :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...