tomecz9 Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 Siemanko Dziś przyszły moje pierwsze pedały "Ubijaki jedynki" wcześniej kupiłem buty Shimano XC30. Właśnie wszystko zmontowałem, bloki, pedały i wsiadam. Pierwsze wrażenia? Jestem przerażony. Niewiedziałem jak zabrać się za wpięcie, troche potrwało zaczym skumałem o co chodzi. Z wypieciem jest bardzo prosto, wystarczy przekręcićpięte na zewnątrz i już. Wpięcie sprawia zdecydowanie więcej problemów, przynajmniej na początku. Ogólnie to idzie coraz lepiej, po jakiś 20 minutach wpinania na sucho, w warsztacie idzie mi oraz lepiej ale co będzie jak stopnieje śnieg, wyjade i zapomne się że jade w spd? Ogólnie jestem dobrej myśli. A jakie są wasze początki z spd? Długo wam szło przyzwyczajenie się do nowych pedałów? Jakieś śnieszne sytuacje, wywrotki? Pozdrawiam
artex232 Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 Początki bywają trudne Przez 1 tydzień jazdy miałem z 5 gleb (z czego jedna przez zatrzymanie się przed kałużą i chup do wody zapomniałem że mam spd) ale z czasem się przyzwyczaisz. Od tamtej chwili nie miałem żadnej wywrotki. Powiem tak- na platformy bym się nie przerzucił na pewno
ukaniex Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 Temat juz był poruszany. Przeszukać forum należy. Sent from my iPhone using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.