Skocz do zawartości

[do 1800 zł] Szosa 80%, lekki teren 20%

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Powoli zaczyna się sezon, więc pora na nowy rower. Budżet jakim dysponuję to 1800 zł jako cena katalogowa (zawsze coś z tego można urwać w sklepie). Może być model z zeszłego roku, dla mnie nie ma różnicy czy 2012 czy 2013.

Wzrost 182 cm

Waga 80 kg

Poważnie zastanawiam się nad modelem Kross Level B2 http://www.kross.pl/pl/2013/level-b2-29er

W katalogu cena to 1849 zł, ja mogę go mieć za 1500 zł.

Warto? Jakie inne modele znajdę w tej cenie? Wolałbym nowy rower, biorę pod uwagę wygląd.

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Napisano

Polecam Kellys Saphix . Swojego mam od 3 lat ( rocznik 2010 ) i przez ten czas nie miałem się do czego przyczepić jedyna "awaria" to przebita dętka. Jeżdżę sporo, ale znawcą rowerowym nie jestem, ale mogę polecić ten rower !

Napisano

80% szosa + 20% lekki teren i zastanawiasz się nad rowerem MTB?? To idealne parametry na rower typu Cross...do 1800pln jest spory wybór.

Napisano

80% szosa + 20% lekki teren i zastanawiasz się nad rowerem MTB?? To idealne parametry na rower typu Cross...do 1800pln jest spory wybór.

Nie dość, że MTB to jeszcze niner.

Ale na crossie nie będzie +1 do lansu.

W tej cenie B2 to śmiech na sali.

Napisano

Może trochę przesadziłem z tym 20% w terenie, trochę więcej jeżdzę po dzikich trasach

A w porównaniu Level B2 vs Level A2?

Zmieniłem zdanie, chyba wezmę tego A2, podobno lepszy osprzęt.

Proszę o pomoc w tym porównaniu oraz o podanie konkretnych modeli jeśli te są słabe

Napisano

Wybor padl na B2, stwierdzilem ze bede jezdzil nie po szosie, a w wiekszosci po lesie, jestem zadowolny z roweru, pierwsze jazdy za mna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...