Skocz do zawartości

[1500-2000] Rower do jazdy po lesie, wertepach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry,

proszę o pomoc w wyborze roweru z podanego wyżej przedziału cenowego. Maszyna będzie używana przede wszystkim do jazdy po lesie, wertepach, kamieniach, ścieżki również wchodzą w grę. Jeśli mam oszacować, to 1/5 wycieczek będzie odbywać się po asfalcie.

Zasadnicze pytanie - w jakim okresie kupować rower? Jest sens już teraz czy poczekać do wiosny? Tytułowa kwota jest dla mnie dużym wydatkiem i chcę ją dobrze ulokować.

Wzrost - 1,8m.

Waga - około 70kg.

Na pewno część gotówki chciałbym przeznaczyć na jakieś sensowne dodatki pokroju bidonu, rękawiczek, kasku czy nawet bukłaka.

Jakich danych jeszcze potrzebujecie, aby móc mi coś polecić? Jestem zielony w temacie rowerów, więc przepraszam za ewentualne wygłupienie się.

Napisano

Dziękuję za odpowiedzi.

Zdaję sobie sprawę z tego, że tematów jest sporo, ale myślałem, że każdy przypadek jest indywidualny.

Czy mogę liczyć na podanie jeszcze jakichś modeli żeby mieć większy wybór?

Napisano

Ja dorzucę Rometa Ramblera 6.0. Rower ma geometrię bardziej rekreacyjną . Bardziej zaawansowany będzie Romet Jolene 2. Można go kupić, za niespełna dwa tysiące.

Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Znalazłem u mnie w mieście A2 2012 za 1500 złotych. Mimo wszystko chciałbym umieścić tam hydrauliki i po krótkiej rozmowie z kimś z obsługi sklepu usłyszałem, że nie warto, bo koszt wzrośnie o 1000 złotych (sic!) i jeśli już, to mam brać A3 2013, który jest droższy o 700 złotych.

Napisano

pytanie czy Ty naprawdę potrzebujesz hydrauliki czy po prostu chcesz...obecne v-ki wcale ni sa duzo gorsze od tarcz .no ale coz cos za cos.nie ma dobrych tarcz i to nowycch hydraulikow za 100pln/szt.

Napisano

pytanie czy Ty naprawdę potrzebujesz hydrauliki czy po prostu chcesz...obecne v-ki wcale ni sa duzo gorsze od tarcz .no ale coz cos za cos.nie ma dobrych tarcz i to nowycch hydraulikow za 100pln/szt.

Popieram, sam mam v-ki i są bardzo dobre.
Napisano

Proszę.

http://www.mudserwis.com/kross-level-b3-p-2305.html

Wyrobione w 2000zł , na tarczach, z dobrą geometrią, niezłym osprzętem i modnym w tym sezonie rozmiarem kół:P

Chociaż szczerze mówiąc ja bym kupił A2 za 1450 zł. Zostaje CI 500zł. 300 na buty i pedały. Zostają 2 stówki w sam raz na licznik, koszyk, bidon i jakiś bajer kolorystyczny (podkładki, nogi, śrubki) albo wpisowe na pierwsze zawody :thumbsup:

Napisano

Nie umiem pojąć tego czemu tak wszyscy się rzucili na 29er. Toć to nienaturalnie wygląda nawet. Odnośnie hamulców "szczękowych", to mam chyba wypaczone doświadczenia z zamierzchłych czasów kiedy jeszcze jeździłem na tworze za mniej niż 400 złotych. Zdaję się zatem na opinie osób, które znają się na temacie lepiej ode mnie i coraz bliżej jestem kupna A2 z 2012 - proszę powiedzieć czy jest to najlepszy możliwy zakup.

Mam jeszcze pytanie co do rozmiaru kół i ramy - jak je dobierać? Wiadomo, że najlepiej jest usiąść na rowerze i zrobić rundkę, dwie, ewentualnie siedem, ale przy zakupie przez internet sprawa się lekko komplikuje.

Napisano

Nie tak żeby wszyscy się rzucili i sprzedają swoje 26tki ale kupując nowy rower jest to warte rozważenia.

Nie podałeś wzrostu więc trochę ciężko. Jeśli mieszkasz w mieście to sklepów rowerowych prowadzących Krossa jest sporo. W Łodzi co drugi je ma w sprzedaży. Pojedz, przymierz się.

Napisano

rama L - 19 cali,koła 26 cali.

Kross Level A2 2012 to bardzo dobry rower to rekreacujnej jazdy a takze spokonjie daje rade na amatorskich zawodach np dystans Hobby na Mazovii etc.zawsze mozesz odlozyc pieniadze przez sezon i ulepszac rower,a rama Krossa pozwala na bardzo wiele ;)

Szczerze Ci polecam A2 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...