dalton0 Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Dzień dobry, proszę o pomoc w wyborze roweru z podanego wyżej przedziału cenowego. Maszyna będzie używana przede wszystkim do jazdy po lesie, wertepach, kamieniach, ścieżki również wchodzą w grę. Jeśli mam oszacować, to 1/5 wycieczek będzie odbywać się po asfalcie. Zasadnicze pytanie - w jakim okresie kupować rower? Jest sens już teraz czy poczekać do wiosny? Tytułowa kwota jest dla mnie dużym wydatkiem i chcę ją dobrze ulokować. Wzrost - 1,8m. Waga - około 70kg. Na pewno część gotówki chciałbym przeznaczyć na jakieś sensowne dodatki pokroju bidonu, rękawiczek, kasku czy nawet bukłaka. Jakich danych jeszcze potrzebujecie, aby móc mi coś polecić? Jestem zielony w temacie rowerów, więc przepraszam za ewentualne wygłupienie się.
grzybiarz Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Takich tematów jest już nie wiadomo ile... A tak na szybko: Kross Level A3 2013 lub 2012
Darek1990 Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 A2 Ci wystarczy,nie potzrebujesz hydraulików do jazdy rekreacyjnej,a zaoszędzona kasę możesz sobie wydać na akcesoria
dalton0 Napisano 3 Marca 2013 Autor Napisano 3 Marca 2013 Dziękuję za odpowiedzi. Zdaję sobie sprawę z tego, że tematów jest sporo, ale myślałem, że każdy przypadek jest indywidualny. Czy mogę liczyć na podanie jeszcze jakichś modeli żeby mieć większy wybór?
grzybiarz Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Cube Aim 2012, Merida Matts 100-V, Northtec Cayon, Kross Hexagon X9, to chyba tyle jak do rekreacji
nemo2009 Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Ja dorzucę Rometa Ramblera 6.0. Rower ma geometrię bardziej rekreacyjną . Bardziej zaawansowany będzie Romet Jolene 2. Można go kupić, za niespełna dwa tysiące. Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2
dalton0 Napisano 3 Marca 2013 Autor Napisano 3 Marca 2013 Znalazłem u mnie w mieście A2 2012 za 1500 złotych. Mimo wszystko chciałbym umieścić tam hydrauliki i po krótkiej rozmowie z kimś z obsługi sklepu usłyszałem, że nie warto, bo koszt wzrośnie o 1000 złotych (sic!) i jeśli już, to mam brać A3 2013, który jest droższy o 700 złotych.
Darek1990 Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 pytanie czy Ty naprawdę potrzebujesz hydrauliki czy po prostu chcesz...obecne v-ki wcale ni sa duzo gorsze od tarcz .no ale coz cos za cos.nie ma dobrych tarcz i to nowycch hydraulikow za 100pln/szt.
grzybiarz Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 pytanie czy Ty naprawdę potrzebujesz hydrauliki czy po prostu chcesz...obecne v-ki wcale ni sa duzo gorsze od tarcz .no ale coz cos za cos.nie ma dobrych tarcz i to nowycch hydraulikow za 100pln/szt. Popieram, sam mam v-ki i są bardzo dobre.
Biafra Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Proszę. http://www.mudserwis.com/kross-level-b3-p-2305.html Wyrobione w 2000zł , na tarczach, z dobrą geometrią, niezłym osprzętem i modnym w tym sezonie rozmiarem kół Chociaż szczerze mówiąc ja bym kupił A2 za 1450 zł. Zostaje CI 500zł. 300 na buty i pedały. Zostają 2 stówki w sam raz na licznik, koszyk, bidon i jakiś bajer kolorystyczny (podkładki, nogi, śrubki) albo wpisowe na pierwsze zawody
dalton0 Napisano 4 Marca 2013 Autor Napisano 4 Marca 2013 Nie umiem pojąć tego czemu tak wszyscy się rzucili na 29er. Toć to nienaturalnie wygląda nawet. Odnośnie hamulców "szczękowych", to mam chyba wypaczone doświadczenia z zamierzchłych czasów kiedy jeszcze jeździłem na tworze za mniej niż 400 złotych. Zdaję się zatem na opinie osób, które znają się na temacie lepiej ode mnie i coraz bliżej jestem kupna A2 z 2012 - proszę powiedzieć czy jest to najlepszy możliwy zakup. Mam jeszcze pytanie co do rozmiaru kół i ramy - jak je dobierać? Wiadomo, że najlepiej jest usiąść na rowerze i zrobić rundkę, dwie, ewentualnie siedem, ale przy zakupie przez internet sprawa się lekko komplikuje.
Biafra Napisano 4 Marca 2013 Napisano 4 Marca 2013 Nie tak żeby wszyscy się rzucili i sprzedają swoje 26tki ale kupując nowy rower jest to warte rozważenia. Nie podałeś wzrostu więc trochę ciężko. Jeśli mieszkasz w mieście to sklepów rowerowych prowadzących Krossa jest sporo. W Łodzi co drugi je ma w sprzedaży. Pojedz, przymierz się.
dalton0 Napisano 4 Marca 2013 Autor Napisano 4 Marca 2013 Wzrost jak i wagę podałem w pierwszym poście
Darek1990 Napisano 4 Marca 2013 Napisano 4 Marca 2013 rama L - 19 cali,koła 26 cali. Kross Level A2 2012 to bardzo dobry rower to rekreacujnej jazdy a takze spokonjie daje rade na amatorskich zawodach np dystans Hobby na Mazovii etc.zawsze mozesz odlozyc pieniadze przez sezon i ulepszac rower,a rama Krossa pozwala na bardzo wiele Szczerze Ci polecam A2
dalton0 Napisano 6 Marca 2013 Autor Napisano 6 Marca 2013 A jakie macie opinie nt. Giants Talon 29er 2 2012? Dostępny np. tutaj?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.