Saab Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 Posiadam Gianta Rincona ze standardowym osprzetem, jednak chciałbym wymienić piasty na Deore XT i przerzutki tez na Deore XT. Czy zauważę jakąś różnicę w jeździe? Będzie to do siebie pasowało? Czy manetki będa pasowały do przerzutek czy tez trzeba je wymienić? Poniżej opis standardowego osprzetu: # Napęd: 24-biegowy # Rama: Aluminium AluxX, niespawane wzmocnienia FluidForm, wymienny hak # Widelec: SR Suntour XC-60, 75mm # Hamulec przedni/tylny: Aluminiowy typu V Tektro # Manetki: Shimano EZ-fire # Przerzutka przednia: Shimano Acera # Przerzutka tylna: Shimano Alivio # Kaseta / wolnobieg: Shimano 11-30T, 8sp # Pedały: Wellgo LU313 # Środek suportu: Tien Hsin # Mechanizm korbowy: Truvativ ISO Flow 22x32x42, korby 170-175 mm # Łańcuch: KMC # Piasta przednia / tylna: Alu, Formula # Obręcze: Alu, czarne ze szlifowanymi ociankami 26x36H AV
Blue Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 Roznice zobaczysz jezeli twoje komponenty sa juz zuzyte, ew jak kupisz sobie XT z odwrotna sprezyna to musowo zobaczysz roznice bo poprostu sie bedzie inaczej biegi zmienialo ;]. Na twoim miejscu dazylbym do zmiany amora w 1 kolejnosci. Wiem bo sam mam rincona. Przerzutka tył w 2-giej kolejnosci[jak dostanie luzow...moja ma juz takie ze sie jezdzic nie da ;p]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.