Skocz do zawartości

[Skuwacz] - problem z SKS CT-Worx

BikeMTBScott

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Nie wiem czy ktoś jest w posiadaniu takiego klucza wielofunkcyjnego i próbował rozkuć i potem skuć łańcuch...? mnie się nie udało, czy ktoś miał również taki problem, proszę o informację. Wg mnie jest coś nie tak z gwintem albo inaczej za długi jest bolec tak gdzieś ok 1 mm.

• 4 tygodnie później...
Napisano

i jak udało sie uporac ze skuwaczem? bo zamierzam kupic taki sam a jęzeli są z nim jakies kłopoty będe szukał dalej:/

Napisano

i jak udało sie uporac ze skuwaczem? bo zamierzam kupic taki sam a jęzeli są z nim jakies kłopoty będe szukał dalej:/

zareklamowałam w sklepie w którym dokonałam zakupu reklamacja jest w trakcie rozpatrywania mam nadzieje ze do końca miesiąca będzie jakaś decyzja, moze udało im się dojść w czym jest rzecz i wyprodukowali już z poprawioną wadą. Proponuję przy zakupie ewentualnym poprosić sprzedawcę aby sprawdził działanie skuwacza na miejscu przed zakupem, bo może wyszło kilka parti takich wadliwych skuwaczy na rynek. Ale ogólnie jesli chodzi o funkcjonalność to jest naprawde spoko przyrząd.

Napisano

używam podobnego i nie ma mproblemów

Rozumiem, że podobny to znaczy identyczny model- tak, ja owszem mogę rozkuć łańcuch tym przyrządem ale skuć juz się nie da, sprzedawca próbował w sklepie, również nie wierzył ,że nie skuwa łańcucha przyrząd,,, mordował się... i nie udało mu się. Takze moze akurat wszystkie egzemplarze w sklepie miały taki defekt ale dziwne bo do zakupu doszło w 2011 a mamy juz 2013 wiec nie wiem w czym jest rzecz. Mam nadzieje ze pod koniec tego tygodnia cos sie juz wyjasni w tej kwesti

Napisano

kupiony byl w zwykłym rowerowym sklepie stacjonarnym w duzym miescie, a łańcuch do skucia był normalny w rowerze jaki sie stosuje zadnego wydziwiania. W sklepie tez próbowali panowie skuć swój czysciutki łańcuch do tzw do testów i nie udało się im tego zrobic.

A w jakim sklepie kupowałeś tego multitoola? Jaki łańcuch próbowałeś skuć?

Napisano

CT-Worx służy do skuwania/rozkuwania łańcuchów 8/9 rzędowych może próbowałaś (przepraszam za rodzaj męski w poprzednim poście) skuć 7 rzędowy?.

Napisano

CT-Worx służy do skuwania/rozkuwania łańcuchów 8/9 rzędowych może próbowałaś (przepraszam za rodzaj męski w poprzednim poście) skuć 7 rzędowy?.

Wiesz co, jak sprawdzałam na stronie dystrybutora to ani słowa nie ma o funkcjach i do jakich typów łańcucha bedzie mozna go stosować,(chodzi o rozkuwacz do łancucha). W sklepie panowie sprzedawcy z kilku nastoletnim stażem pracy w serwisie rowerowym równiez nic nie mówili a przeciez to nie o to chodzi aby klient wracał z reklamacjami jesli im chodziło tylko o sprzedaż artykułów.

Odpisali mi natomiast juz w mailu ze zapraszaja na wymiane na nowy lub zwrot gotówki.

Napisano

Zwrocili mi kase za przyrząd, okazało się...nie wiem dlaczego producent nie umiescił takiej informacji na produkcie, że skuwacz w tym przyrządzie sluzy tylko i wyłacznie do skuwania łańcucha 8/9 rzędowego.

ja mam w swoim rowerze Łańcuch: KMC Z-50 

ale to nie ten chciałam skuć. ale pewnie tez by sie nie udało tego dokonać.

Napisano

Na stronie internetowej SKS jest taka informacja. A ogólnie CT-Worx pomijając fakt skuwacza uważasz za dobre narzędzie?

Nie wiem moze nie umiem szukac  ale na stronie nie zauwazyłam w specyfikacji zeby cos napisali ze skuwacz jest tylko do łańcucha 8 czy 9 rzedowego, nic na ten temat nie napisali, Jesli chodzi o funkcjonalnośc to byłam z niego bardzo zadowolona, z czasem sie luzują przyrządy umieszczone na bolcu ale mozna je swobodnie i bez problemu scisnąc ponownie kluczem chyba ampulowym aby nie wysuwały sie po za obudowe, jesli wiesz co mam na mysli. ogolnie to bym plecała,

Teraz chyba ja mam problem bo nie wiem co mam kupic do mojego roweru za narzedzie bo albo jest jeszcze drozsze albo duzo tańsze ale mniej funcji ma. a ten mi bardzo pasował, choćby ze wzgledu na te łyzki pomocne do zmiany dętki w kole.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...