vszywiec Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 Jaki rower lepszy ? krossa mam za 2300 wsiadam i jadę, problem tylko jest z zakupem muszę jechać 100 km i nie wiem czy mi wejdzie do bagajera. Scott wiem ze gorszy osprzęt ma, ale mogę wymienić przerzutki tyl na xt lub slx a przód mi wystarczy alivio wrzucić. Cena w okolicach 2500 i mam go na miejscu. Co sądzicie ?który ma lepsze hamulce, amortyzator z blokada z kiery przydaje się czy zbędny gadżet? co wybrać? Wysłano z GT-I9001 z użyciem Tapatalk
Biafra Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 Krossik raczej. Tak jak napisałeś: +cena +osprzęt Z amorków zielony jestem ale blokada na kierownicy to nie bajer a bardzo wygodna rzecz. Jeździłem bez z dartem 2 i było dość drażniące przechylanie się do golenia. Na korzeniach, kamieniach jest kłopotliwe. Co o możliwość zmieszczenia to się nie martw. Ja swoją A6 woziłem w Uno i Getzu więc w dość niewielkich autach. Przednie koło (plus ewentualnie sztyca) out i wchodzi bez problemu:).
Rurownik Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 Podepnę się pod temat. Mam do dyspozycji około 2500 zł, potrzebuję roweru MTB, 26', wolałbym na hydraulicznych tarczach. Zrobiłem kurs po sklepach rowerowych i wybieram pomiędzy: 1) Cube Aim Disc 2013 - CUBE�Aim Disc 26 2) Giant Talon 3 2012 - Talon 3 (2012) - Rowery | Rowery Giant - szosowe, górskie, damskie, rekreacyjne, dziecięce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska (cena podobna co Cube) 3) Giant Revel 1 2012 (niższa cena, coś koło 1900-2000zł) - Revel 1 Disc (2012) - Rowery | Rowery Giant - szosowe, górskie, damskie, rekreacyjne, dziecięce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska Który z tych rowerów byście polecili? Może coś innego w podobnej cenie? Byłbym skłonny dołożyć do Cube Attention z kolekcji 2012, ale przespałem sprawę i nie widzę już tych rowerów w sklepach.
wlaado Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 Jaki rower lepszy ? krossa mam za 2300 wsiadam i jadę, problem tylko jest z zakupem muszę jechać 100 km i nie wiem czy mi wejdzie do bagajera. Scott wiem ze gorszy osprzęt ma, ale mogę wymienić przerzutki tyl na xt lub slx a przód mi wystarczy alivio wrzucić. Cena w okolicach 2500 i mam go na miejscu. Co sądzicie ?który ma lepsze hamulce, amortyzator z blokada z kiery przydaje się czy zbędny gadżet? co wybrać? Wysłano z GT-I9001 z użyciem Tapatalk Moim zdaniem z tych dwóch lepszy kross (jeżeli chodzi o osprzęt, amorki są takie same) a jeżeli chodzi o transport - w jednym z popularnych sklepów internetowych jest za 2348 (model 2012) i dostajesz gratis do domku. A co do blokady - nie miałem, a teraz mam od jakiegoś czasu i bardzo dobrze mi z tym ;-))
SAWEK Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 Mam podobny dylemat Byłem zdecydowany na Levela a5 a teraz coś mnie tknęło czy nie dołożyć tych 350 zł i nie kupić a6.....
vszywiec Napisano 26 Lutego 2013 Autor Napisano 26 Lutego 2013 To ze wyjściowo kross jet lepszy jeśli chodzi o osprzęt, to wiem. Ale za około 2500 mam scotta z xt na tył i alivio na przodzie i lepsza manetka. Inne sa tylko hamulce i amor bez blokady z kiery no i rama. Zastanawiam się czy brać kross za 2300 czy scotta zmodyfikowanego za 2500. Co brać? Wysłano z GT-I9001 z użyciem Tapatalk
wlaado Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 Po takiej modernizacji - mamy bardzo wyrównaną sytuację, oba rowery mają wtedy zbliżoną specyfikację. Jedna z zasadniczych różnic to że, po zakupie Krossa masz 200 w kieszeni no i amorka z poploc (naprawdę bardzo wygodne i przydatne rozwiązanie). Co do hamuców nie wypowiem się bo jedyne tektro jakie miałem to V-ki które wymieniłem na deore.
vszywiec Napisano 26 Lutego 2013 Autor Napisano 26 Lutego 2013 Co sądzicie na temat ram, kół w obu rowerach? Wysłano z GT-I9001 z użyciem Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.