Skocz do zawartości

[2500 zł] kross a6 2012, scott aspect 30

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaki rower lepszy ? krossa mam za 2300 wsiadam i jadę, problem tylko jest z zakupem muszę jechać 100 km i nie wiem czy mi wejdzie do bagajera. Scott wiem ze gorszy osprzęt ma, ale mogę wymienić przerzutki tyl na xt lub slx a przód mi wystarczy alivio wrzucić. Cena w okolicach 2500 i mam go na miejscu. Co sądzicie ?który ma lepsze hamulce, amortyzator z blokada z kiery przydaje się czy zbędny gadżet?

co wybrać?

Wysłano z GT-I9001 z użyciem Tapatalk

Napisano

Krossik raczej. Tak jak napisałeś:

+cena

+osprzęt

Z amorków zielony jestem ale blokada na kierownicy to nie bajer a bardzo wygodna rzecz. Jeździłem bez z dartem 2 i było dość drażniące przechylanie się do golenia. Na korzeniach, kamieniach jest kłopotliwe.

Co o możliwość zmieszczenia to się nie martw. Ja swoją A6 woziłem w Uno i Getzu więc w dość niewielkich autach. Przednie koło (plus ewentualnie sztyca) out i wchodzi bez problemu:).

Napisano

Podepnę się pod temat.

Mam do dyspozycji około 2500 zł, potrzebuję roweru MTB, 26', wolałbym na hydraulicznych tarczach. Zrobiłem kurs po sklepach rowerowych i wybieram pomiędzy:

1) Cube Aim Disc 2013 - CUBE�Aim Disc 26

2) Giant Talon 3 2012 - Talon 3 (2012) - Rowery | Rowery Giant - szosowe, górskie, damskie, rekreacyjne, dziecięce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska (cena podobna co Cube)

3) Giant Revel 1 2012 (niższa cena, coś koło 1900-2000zł) - Revel 1 Disc (2012) - Rowery | Rowery Giant - szosowe, górskie, damskie, rekreacyjne, dziecięce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska

Który z tych rowerów byście polecili? Może coś innego w podobnej cenie? Byłbym skłonny dołożyć do Cube Attention z kolekcji 2012, ale przespałem sprawę i nie widzę już tych rowerów w sklepach.

Napisano

Jaki rower lepszy ? krossa mam za 2300 wsiadam i jadę, problem tylko jest z zakupem muszę jechać 100 km i nie wiem czy mi wejdzie do bagajera. Scott wiem ze gorszy osprzęt ma, ale mogę wymienić przerzutki tyl na xt lub slx a przód mi wystarczy alivio wrzucić. Cena w okolicach 2500 i mam go na miejscu. Co sądzicie ?który ma lepsze hamulce, amortyzator z blokada z kiery przydaje się czy zbędny gadżet?

co wybrać?

Moim zdaniem z tych dwóch lepszy kross (jeżeli chodzi o osprzęt, amorki są takie same) a jeżeli chodzi o transport - w jednym z popularnych sklepów internetowych jest za 2348 (model 2012) i dostajesz gratis do domku. A co do blokady - nie miałem, a teraz mam od jakiegoś czasu i bardzo dobrze mi z tym ;-))

Napisano

Mam podobny dylemat :) Byłem zdecydowany na Levela a5 a teraz coś mnie tknęło czy nie dołożyć tych 350 zł i nie kupić a6.....

Napisano

To ze wyjściowo kross jet lepszy jeśli chodzi o osprzęt, to wiem. Ale za około 2500 mam scotta z xt na tył i alivio na przodzie i lepsza manetka. Inne sa tylko hamulce i amor bez blokady z kiery no i rama. Zastanawiam się czy brać kross za 2300 czy scotta zmodyfikowanego za 2500. Co brać?

Napisano

Po takiej modernizacji - mamy bardzo wyrównaną sytuację, oba rowery mają wtedy zbliżoną specyfikację. Jedna z zasadniczych różnic to że, po zakupie Krossa masz 200 w kieszeni no i amorka z poploc (naprawdę bardzo wygodne i przydatne rozwiązanie). Co do hamuców nie wypowiem się bo jedyne tektro jakie miałem to V-ki które wymieniłem na deore.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...