Skocz do zawartości

[do 3000pln] rower używany

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ja nie skłaniałbym się do scott'a (cube też pewna marka :) ) , ma słabsze koła hamulce i amortyzator od reszty ;/ spróbowałbym tego Reaction a jeśli nie to LTD , ten Centurion jest słabo opisany ( np. "jeden z najwyzszych modeli MAGURA " co to ma oznaczać ? )

Napisano

Ten cube reaction to który to rok produkcji? Rzuca Wam się w nim w oczy coś odpychającego? Zużycie opon? Coś o co warto zapytać właściciela?

pozdr

Napisano

jest tam napisane że robił serwis amortyzatora w serwisie , więc dobrze , oprócz tego widać że oponki są w dobrym stanie i napęd chyba też

Napisano

jest tam napisane że robił serwis amortyzatora w serwisie , więc dobrze , oprócz tego widać że oponki są w dobrym stanie i napęd chyba też

Dzieki za odp.

Jeszcze jedno pytanie odnośnie ram do ww rowerów cube. Czy różnią one sięczym specjalnym, oprócz malowania?

Obie z 2011roku, taka sama geometria i rozmiar 20", obie z aluminium, myslze ze waża podobnie gdzyz waga obu rowerów różni sie o 0,2 kg.

Cos co by przemawiało ZA którąś z nich widzicie czego ja nie widze?

btw. No i jeszcz jedno chodz moge sie mylic to przosze mnie poprawic.... ten czerwony nie ma tarcz formula RX zaciski i owszem?

pozdr

Napisano

To absolutnie nie są takie same ramy. Różnią się wagą, geometrią, technologią wykonania profili. Reaction to wyższy model niż LTD.

Napisano

To absolutnie nie są takie same ramy. Różnią się wagą, geometrią, technologią wykonania profili. Reaction to wyższy model niż LTD.

rozumiem ale myslze ze obydwie nadaja sie jako baza do rozbudowy...a jestes w stanie cos powiedziec o amorkach w tych bike'ach oraz moje powyzsze pyt o hamulce?

pozdr

Napisano

Może i się nie znam, ale dlaczego "prawie nowy rower" mam robioną regenerację amortyzatora ??? Rozumiem,że mógł robić przegląd ale regenerację ? Oponki wyglądają na niewiele zużyte czyli albo są fabryczne (gryzie mi się to z regeneracją amortyzatora) albo zostały założone nowe (raczej na pewno bo są Alberty a fabryczne były RaRa albo RoRo) czyli rower ma kilka tysięcy przebiegu a to mi nie pasuje do "prawie nowego". Coś co mnie zastanawia to cena - rower który jako nowy kosztuje teraz ok. 5400 (to jest model 2010) i rzeczywiście mógł go kupić za 6500. Teraz sprzedaje go za 50% ceny - dziwne, a na pewno bardzo rzadko spotykane.

Napisano

Nigdzie nie widzę żeby tam pisało, że jest "prawie nowy". Stan: używany, amor zregenerowany. W oczy na pewno bije to, że jest "używany" nawet 2 sezony ale przecież to nie czyni go przeterminowanym.

Napisano

Tarcze chyba rzeczywiście nie są oryginalnie od tych hamulców , a co do "nowości " roweru to sprzedający pisze

"Cena nowego na tym osprzęcie ok. 6500zł. Ja proponuję praktycznie nowy za 3400zł.Pozdrawiam!"

może dlatego że wygląda bdb i może więcej stał w garażu niż jeździł ?

Napisano

Rzeczywiście pozwoliłem sobie na małą nadinterpretację, zamiast "praktycznie nowy rower" (za ogłoszeniem) użyłem sformułowania "prawie nowy" ale moim zdanie wydźwięk jest ten sam.

Napisano

Dzieki za odp.

Jeszcze jedno pytanie odnośnie ram do ww rowerów cube. Czy różnią one sięczym specjalnym, oprócz malowania?

Obie z 2011roku, taka sama geometria i rozmiar 20", obie z aluminium, myslze ze waża podobnie gdzyz waga obu rowerów różni sie o 0,2 kg.

Cos co by przemawiało ZA którąś z nich widzicie czego ja nie widze?

btw. No i jeszcz jedno chodz moge sie mylic to przosze mnie poprawic.... ten czerwony nie ma tarcz formula RX zaciski i owszem?

pozdr

Na 98% wydaje mi się że reaktion jest z 2010.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...