voodoo29 Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Na początku witam wszystkich, jako, że to mój pierwszy post tutaj. Szukam roweru, który ma mi służyć głównie w mieście. Dojazd do pracy, codzienne zakupy etc. Nie posiadam samochodu, więc rower jest moim głównym środkiem lokomocji. Oprócz tego będzie służył do weekendowych wycieczek, jednak głównie po asfalcie. Jestem kompletnym laikiem w tym temacie, jedynie nabyłem trochę wiedzy czytając dostępne w interecie poradniki dla takich jak ja. Mieszkam w Toronto i przeglądając oferty okolicznych sklepów wytypowałem kilka modeli: Marin Bridgeway Triple - Cyclemotive The Cycle Shoppe Toronto downtown Escape City (2013) - Bikes | Giant Bicycles | Canada http://www.norco.com...ide-7sp|indie-4 Co o nich sądzicie? Który przedstawia najlepsza relacje ceny do tego co oferuje? Jakie rady co do wyboru możecie mi dać jako bardziej doświadczeni rowerzyści? Czy będą one dobre do moich potrzeb? Osobiście najbardziej skłaniam się do Marina ze wzgledu na geometrie i na pierwszy rzut oka dość wygodną pozycje i siodełko.Dwa ostatnie musiałbym naturalnie doposażyć w bagażnik i błotniki, które są mi niezbędne, więc cena rośnie. Dodam, że są to ceny netto, dochodzi jescze 13% "VAT". Dziękuje wszystkim za pomoc.
goncian Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 Z dwóch pierwszych (link do trzeciego nie otwiera mi się w pełni, więc się nie wypowiem), zdecydowanie wybrałbym Marina, bo pomimo takiego sobie (no ale tak to jest w takim przedziale cenowym) osprzętu, lepiej oceniam zastosowaną tam ramę i widelec. Jest tam też profilowana kierownica. Podejrzana jest jednak dostępna rozmiarologia (od 15 do 20,5 cali). Ja bym ci jednak rekomendował zwiększenie budżetu i zakup w pełni wyposażonego mieszczucha z napędem w tylnej piaście (min 7 biegów) oraz pełną osłoną łańcucha.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.