Gość Gość_PikaCZ_* Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam mam swego radzaju problem: Posiadam taki oto rowerek: Merida kalahari z 2002 przerzutka przednia to altus tyl tak samo, korby suntour. Rowerek ma 4 lata i przejechane ok 4000 km. jeżdżę głównie przez lasy, podjazdy, błota, piaski itp. itd. . Ostatnio coś zaczęło szwankować tz przy mocniejszym naciśnięciu pedała słychać taki odgłos jakby metal tarł o metal (niezależnie na jakim biegu) podejrzewam że czas wymienić suport. Związku z czym chciałbym troszkę odświeżyć swój rowerek. Chce na początek kupić wymienić korbę na LX FC-M572 lub LX FC-M540 oraz suport DEORE OctaLink BB-ES30 Mam następujące pytania: 1. Czym różnią się te korby ? 2. Czy taki suport będzie pasował ? 3. I przede wszystkim czy to będzie pasować do reszty napędu, chodzi mi o stary łańcuch i wolnobieg (bo to chyba jest jeszcze wolnobieg) i moją przerzute przednią W miarę czasu chciałbym wymienić kasetę tez na deore 9 rezedową + łańcuch + przerzutki + manetki tyle tylko ze ta są już trochę duże koszty wiec wszystko powoli. Na korbę + suport che wydać ok. 250 zl. Dzięki za wszelkie rady. Pozdrawiam wszystkich zapalonych rowerzystów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.