Skocz do zawartości

[Około 1000zl] Rower dla Taty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam do was pytanie. Jaki rower byście polecili dla mężczyzny, 174 cm wzrostu, ~85kg - chyba;p, rower musi mieć błotniki i koszyczek. Męczy mnie pożyczanie swojego roweru dla taty albo jak mi marudzi, że naokrągło coś musi naprawiać. Ja się nie znam i wole spytac znających się raczej na rzeczy ludzi. Rower najlepiej do 1tyszł +/- 200zł. Mogą być nawet dobre używki. Dziękuje

Napisano

Generalnie to jeździ na tym szajsie co teraz ma do pracy, do sklepów itp. Dziennie zrobi moze z 7km. W Weekendy jeździ na wioskię 25km w jedną strone, do tego jak się nudzi to zabiera się i jeździ sobie dookoła okolic. Czyli można powiedzieć, że na weekendy robi tak około 100km +/- 10 zależy jak mu się zechce. No i jak nie ma roboty w tygodniu to też sie gdzieś tam zabierze;D

Napisano
Dzięki za odpowiedź ale z tego co znalazłem o tym rowerze, to zbyt dobry to on chyba nie jest.
Ma dobre komponenty,jak za tę cenę. Chcesz lepszy,to musisz dodać nieco kasy.Przykładem może być Eurobike Voyager 0.2.Można go mieć za 1199 zł. Ma napęd 24 biegowy.

Wysłane z mojego Alcatela za pomocą Tapatalk

Napisano

Tutaj masz dobry rowerek z kasetą i na osprzęcie Alivio

Tylko o błotniki i koszyk musiałbyś kupić osobno

I jeszcze jedna rzecz, siodełko i kierownica jest bardziej przystosowana do szybkiej jazdy, niż do takiej wygody jak na trekkingu, więc nie wiem jak by to było w przypadku Twojego Taty

Napisano
Tutaj masz dobry rowerek z kasetą i na osprzęcie Alivio

Tylko o błotniki i koszyk musiałbyś kupić osobno

I jeszcze jedna rzecz, siodełko i kierownica jest bardziej przystosowana do szybkiej jazdy, niż do takiej wygody jak na trekkingu, więc nie wiem jak by to było w przypadku Twojego Taty

Mały drobiazg,dla taty będzie za duży.

Wysłane z mojego Alcatela za pomocą Tapatalk

• 4 tygodnie później...
Napisano

Nie wiele różni się osprzętowo od tego Kandsa Alpha City, który już ma cały majdan na sobie.

Poza tym ten trekking będzie wygodniejszym rowerem na asfaltowe wyprawy. Nie trzeba pochylonej sylwetki aby gdzieś po lasach śmigać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...