szynas222 Napisano 26 Stycznia 2013 Napisano 26 Stycznia 2013 Witam mysle nad zakupem lemondki...Jaka polecacie? Czy jest mozliwosc kupienia takiej mocowanej do kierownicy baranka zeby to mialo rece i nogi? Czy jednak trzeba cala,kierownice wymieniac? Jak wyglada sprawa przelaczania biegow jak i hamowania skoro dzwignie sa gdzie indziej?Ponizej zamieszczam fotke roweru Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
Mod Team Maniak Napisano 26 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 26 Stycznia 2013 Spokojnie można kupić lemondkę przykręcaną do kierownicy szosowej. To najtańsza i najwygodniejsza opcja, nic więcej nie zmieniasz, manetki zostają tam gdzie były. Cała kierownica czasowa to już duży wydatek bo trzeba jeszcze kupić manetki i klamki, mało to wygodne w normalnej jeździe. Czasem od biedy można odwrócić zwykłą kierownicę do góry nogami i uciąć ją + lemondka tego typu jak wymieniłem wyżej, całkiem nieźle działa taki zestaw, wygląda już tak średnio. Osobiście posiadam lamondkę profile design T2 + ale robi godne polecenia są też syntace, vision w sumie najważniejsze aby ci pasowały kształtem.
szynas222 Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Napisano 26 Stycznia 2013 No oki ale czemu na gorze nie ma polaczenia? jak ja bede hamowal.i przelaczal przerzutki? Moze byc niebezpiecznie... Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
madmanpl Napisano 26 Stycznia 2013 Napisano 26 Stycznia 2013 To może tak ile chesz na to wydać ? Chcesz kupić samą lemondkę czy cały zestaw do jazdy czasowej ? Oni mają przerzutki zamontowane na końcach lemondki, ale klamki hamulcowe są montowane na kierownicy bazowej. Chcesz z lemondką jeździć po mieście, wg mnie to ma sens kiedy jedziemy dłuższą trasę, wtedy się kładziemy i nie ma potrzeby hamowania...
Mod Team Maniak Napisano 26 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 26 Stycznia 2013 Zacznijmy od tego do czego Ci to potrzebne? Na długie trasy? Do jazdy na czas? Jaki to ma dać efekt?
szynas222 Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Napisano 26 Stycznia 2013 Jest to mi potrzebne na dlugie trasy 200-400km nie mysle o miescie...Czy kask czasowy w zwiazku z tym tez warto kupic bo pewnie nie wytrzymam w nim kilka godzin... Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
Mod Team Maniak Napisano 26 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 26 Stycznia 2013 Chcesz kask czasowy to mam do sprzedania tanio KED'a, to nie problem wydać kasę ale gwarantuje ci ze po 30minutach masz 100*C w chłodnicy pod kopułą To się nie nadaje do jazdy na długich trasach, tym bardziej jeśli nie walczysz o każdą sekundę. Do takich dystansów kierownica czasowa też jest zbędna, na takim dystansie rzadko się hamuje, zmienia biegi też różnie, odrywanie rąk nie jest jakoś szczególnie denerwujące, jedyny plus lemondki to zmiana pozycji, reszta to zawracanie głowy.
szynas222 Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Napisano 26 Stycznia 2013 Czyli niewarto tej lemodki kupowac? Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
szalonyrower Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 Więc jak z tą lemondką, warto zainwestować na takową do szosówki. U siebie mam odcinki takie po kikanaście kilometrów prostej drogi, a na dłuższych trasach po prostu czuję, że moje nadgarstki mają lekko dosyć, szczególnie przy dolnym chwycie. Ja np. lubię jeździć w pozycji takiej półleżącej. Czy taka lemondka to będzie użyteczny produkt czy raczej wyrzucone pieniądze? Jeżeli już kupować to jaką? taką najtańszą łączoną, czy taką z oddzielnymi uchwytami? Długą, krótszą?
Mod Team Maniak Napisano 1 Lutego 2013 Mod Team Napisano 1 Lutego 2013 Najlepiej kupić taką która daje się regulować w maksymalnie wielu płaszczyznach, wtedy jeżdżąc sobie ustawisz jak chcesz, najlepiej w sklepie zobaczyć co Ci pod rękę podchodzi i wydaje się pasować najlepiej (wiem wiem, mało gdzie to można trafić). Moim zdaniem do normalnej zabawy zbędny gadżet, bo jedziesz bardzo zgięty, plecy mogą boleć jeszcze bardziej, niemal pewna jest tendencja do przesuwania się na czubek siodła co daje dodatkowy dyskomfort. Jeśli już, to szukaj bardziej turystycznej lemondki niż typowo do jazdy na czas, bo ta pierwsza ma szanse być wygodna, ta druga jest nastawiona raczej na maxymalną aerodynamikę i wydajność jazdy a nie komfort przykładem takiej czasowej lemondki jest moja której model wymieniłem wyżej. Moim zdaniem nie warto wydawać na to ekstra kasy, lepiej te kilka stów wydać na porządne rękawiczniki i fit'a albo samemu popracować nad pozycją i ustawieniem kierownicy, może pomóc wyeliminować dolegliwości, kilkunastometrowe odcinki to żadna tragedia, tym bardziej że przeważnie powinno się co jakiś czas zmieniać chwyt na kierownicy. Ja np. używam kierki o gięciu ergo i nawijam 2 owijki bo mam długie palce, mam wtedy pewny chwyt i większa powierzchnię podparcia, nie bolą mnie wtedy dłonie. Jeśli mimo to uważasz że fajnie by było jeździć podpartym łokciami o kierkę to możesz spróbować. Czy warto odpowiedz sobie sam.. Co jeśli napiszemy że tak, kupisz i powiesz ze do kitu?
szynas222 Napisano 2 Lutego 2013 Autor Napisano 2 Lutego 2013 Te,mam podobne pytania,jak kolega...lepiej tak zakonczona polaczeniem niz,ta,co wczesniej podales,zdjecie...? Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
BartiCube Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Ja również przymierzam się do zakupu lemondki i przeczytałem setki opinii na różnych forach. Odradzam zakup lemondki złączonej na końcu , ponieważ może się okazać , że jest za szeroka , albo za wąska. Lepiej kupić te nie połączone ze sobą i mieć możliwośc regulacji szerokości ; głównie ze względu na komfort jazdy Pozdrawiam.
szynas222 Napisano 31 Marca 2013 Autor Napisano 31 Marca 2013 Prosze o linki jakie lemondki polecacie... Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
michalbike Napisano 6 Kwietnia 2013 Napisano 6 Kwietnia 2013 Lemondka na zdjęciu nie jest połączona. To coś po środku jest tylko i wyłącznie wycinkiem kierownicy. Sam posiadam nakładkę Deda Parabolica Uno. Regulacja odbywa się tylko poprzez rozstawienie podłokietników (jakieś 30mm regulacji w wzdłużnie i 30mm w poprzek). Po za tym można jeszcze regulować odległość końców rurek. Koszt takiej lemondki to 300zł, czyli jest to jedna z tańszych opcji na rynku. Nie żałuję zakupu. Pytanie tylko ile chciałbyś przeznaczyć na taką lemondkę. Jeśli masz ograniczony budżet i niewygórowane oczekiwania, to w/w może Ci się spodobać, choć oczywiście nie zagwarantuję, że tak będzie.
szynas222 Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Napisano 14 Kwietnia 2013 No tyle chyba maks przeznacze,do 350 czym ona moze byc gorsza od tych drozszych? Daj linka Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
michalbike Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 Podałem Tobie konkretny model. Wpisanie tego w jakąkolwiek wyszukiwarkę nie powinno stanowić problemu. Oto otrzymane wyniki wyszukiwania: https://www.google.pl/#hl=pl&output=search&sclient=psy-ab&q=deda+parabolica+uno&oq=deda+p&gs_l=hp.1.2.0l4j0i30l6.442.2424.1.4830.6.6.0.0.0.0.94.456.6.6.0...0.0...1c.1.9.hp._w9X7Nr6PDI&psj=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.45175338,d.Yms&fp=2eed869a957295a1&biw=1600&bih=775 W czym gorsza? Nie napiszę szczegółów, bo nie mam porównania z droższymi modelami. Droższe mają większy zakres regulacji, są pewnie też lżejsze i w jakimś tam mało odczuwalnym dla amatora stopniu sztywniejsze... po prostu są droższe. Są ludzie, którzy chcą się w jakiś sposób wyróżniać, więc kupują rzeczy droższe, co nie znaczy lepsze, po prostu. Tak jest ze wszystkim. Kup to, co potrzebujesz i co wykorzystasz, chyba że chcesz mieć coś co pozwoli się Tobie wyróżniać z tłumu wtedy zainwestuj w kierownicę zintegrowaną z lemondką i mostkiem, wykonaną z kompozytu węglowego za... 3000zł. Sprzęt typowo zawodniczy, ale jak masz takie życzenie, czemu nie.
szynas222 Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Napisano 15 Kwietnia 2013 To podaj ten model nazwe jeszcze,raz bo niestety nie widze,nic... Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
michalbike Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Kolego szanowny, w jakim jesteś wieku? Czytać umiesz? Z internetu korzystać umiesz? Wszystko masz napisane w powyższych postach. Ciężko znaleźć krótszy temat, tak więc prześledź wcześniejsze zapiski. Zajmie Ci to mniej więcej 2-3 minuty, a jeśli tyle nie masz, to nie kupuj lemondki, bo i tak jej nie będziesz miał kiedy wykorzystać.
szynas222 Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Napisano 15 Kwietnia 2013 Na pierwszej stronie widze tylko lemondke:) Dobra niewazne moze zle sie wyrazilem Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
LoveBeer Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 spokojnie na dlugich trasach mozna uzywac lemondy, szczegolnie jak sie jezdzi duzo po plaskim, pod wiatr etc
szynas222 Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Napisano 19 Kwietnia 2013 spokojnie na dlugich trasach mozna uzywac lemondy, szczegolnie jak sie jezdzi duzo po plaskim, pod wiatr etc tez tak mysle Kurcze lamondka profile design T2 kosztuje 500zl znacie cos tanszczego i dobrego oraz podobnego??
grzegorz1974paszek Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Lemondka to fajna sprawa , dzięki niej znacznie zwiększysz prędkość. Z tańszych to polecam taką http://allegro.pl/xlc-p-r-o-aluminiowa-lemondka-tt-do-kier-31-8-i3156074248.html XLC bardzo dobra jakość , dobre są też Tranz_x za 160zł - ale nie wygląda tak dobrze jak XLC.
szynas222 Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Napisano 21 Kwietnia 2013 To juz sam nie wiem czy kupic ta tansza czy lepiej dozbierac do profile desig t2 czym one sie roznia waga wygoda? Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
szynas222 Napisano 31 Lipca 2013 Autor Napisano 31 Lipca 2013 spokojnie na dlugich trasach mozna uzywac lemondy, szczegolnie jak sie jezdzi duzo po plaskim, pod wiatr etc A o tej co myslicie?? http://www.endushop.pl/profile-design-przystawka-czasowa-zbs-tt.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.