Skocz do zawartości

[2000-2300] cross/mtb?

Dissio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Waga: 75kg

wzrost 1.75cm

Witajcie Szukam roweru w przedziale 2000-2300zł

Mam bardzo duzy dylemat, nie wiem czy wybrac rower crossowy czy mtb?

Jezdze tylko w porze wiosenno-letnio-poczatkowo jesiennej

po miescie jeszcze rzadko poprostu przejedzam po nim do Parku po ktorym jezdze po twardej nawierzchni, nie jedze po ulicy tylko po chodniku czasem jakimis skrotami

Moim makmantem na mtb było to ze bardzo ciezko podjezalo mi sie pod gorki a moj cel: w miare łatwe podjezdzanie pod gorki (nie liczac formy) i jako taka predkosc

i tu nasuwa sie pytanie, cross czy mtb? szosowka odpada z góry

Jezeli mozecie poslac jakies konkretne linki do stron z jakis rowerem...

Pozdrawiam

Napisano

Skoro na rowerze mtb słabo ci się podjeżdżało pod górkę,to na crossie nie będzie lepiej.Albo miałeś słabego górala,albo kondycja licha.

Wysłane z mojego Alcatela za pomocą Tapatalk

Napisano

Bierz mtb zawsze można go zmodyfikować na crossa i miejski rower przez zmianę opon na slicki i np. dołożenie bagażnika jeżeli to będzie HT. Jak zechcesz raz w roku wyskoczyć w górki to na crossie będziesz miał niiewygodnie. Jeszcze teraz jak robią 29er i 27,5 to dziwię się że crosy maja jeszcze zbyt.

Bierz mtb zawsze można go zmodyfikować na crossa i miejski rower przez zmianę opon na slicki i np. dołożenie bagażnika jeżeli to będzie HT. Jak zechcesz raz w roku wyskoczyć w górki to na crossie będziesz miał niiewygodnie. Jeszcze teraz jak robią 29er i 27,5 to dziwię się że crosy maja jeszcze zbyt.

Ja mam HT i jak mam zamiar robić kilometrówkę szosami to wrzucam opony 1.75 albo pompuje smart samy do 3atm i jazda. W te wakacje poleciałem z znajomym na Hel z Jastrzębiej Góry i nazat na kapciach 2.25. A znajomy na ostrym i jakoś się dojechało i wróciło a tam cała droga ścieżki rowerowej jak po stole.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...