Skocz do zawartości

[1100zł] - trekking, cross dla kobiety

Adrian0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuję roweru, wybór jest spory, co akurat jednak nie ułatwia sprawy - szukam czegoś "sprawdzonego", tak aby rower nie rozsypał się po roku :)

Najważniejsze informacje:

• to ma być nowy rower
  • dla kobiety
  • użycie turystyczno-rekreacyjne po asfaltowych i czasami utwardzonych drogach (więc liczą się małe opory toczenia, itd), bardziej w stronę "amatorskiego sportu połączonego z turystyką", coś w stylu "patrzę na ładne okolice", ale też bez wolnego toczenia się 15km/h gdy można szybciej :)
  • amortyzator przedni: nie wymagany
  • krótkie trasy, do 30-60km wiec beż "zabagażowania" (rower powinien być "goły" jeśli chodzi o dodatki - z tym już sobie poradzimy)
  • osprzęt: jeśli chodzi o przerzutki: tył minimum Alivio, przód raczej też (wiem, że w tej cenie cudów nie będzie

Widziałem, że w tej cenie często polecane są rowery Lazaro - obecnie coś ich mało jest w sieci, a jak są, to już osprzęt jest z tych niższych półek (założmy tutaj, że Alivio jest na średniej półce jeśli chodzi o ten przypadek) - na forum mnóstwo linków jest niekatywnych, więc też trudno coś ze starych tematów wyciągnąć.

Cena: wiadomo, za 2k mielibyśmy coś lepszego, ale będzie to rower używany "od czasu, do czasu". Podana cena jest tą górną, bo wiadomo: dojdzie jeszcze sporo kosztów dodatkowych - ciuch pod kolor, itd - wiadomo jak to jest :)

Kolejna kwestia: rama "damka" - jest ich zwyczajnie mniej, teraz kobita radzi sobie z dobrze z męskimi ramami, ale nie wiem jaki to jest skok jeśli chodzi o wygodę, więc nie wiem jaki tutaj jest priorytet na typową "damkę" - dodam, że ciuchy typu "spódniczka" nie będą brane pod uwagę jeśli chodzi o jazdę.

Linki do Allegro / slepów mile widziane, to będzie pierwszy zakup roweru w tym stylu, a jednocześnie nie będącego makrokeszem więc wszelka pomoc mile widziana :)

// zapomniałem napisać:

• rozmiar 19 cali
  • jeśli to będzie lekko wyposażony trekking to też nie ma problemu (raczej odpadają metalowe błotniki, bagażniki, itd)

Na takie coś teraz natrafiłem: http://allegro.pl/juz-jest-damski-lazaro-integral-alivio-i2968518306.html

Dobry kierunek? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...