Skocz do zawartości

[do 3500] rower do jazdy w terenie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, interesuję mnie zakup nowego roweru. Nie jestem do końca pewny czy lepszy będzie XC/MTB czy fr/enduro. Liczę na Waszą pomoc. Rowerem którego szukam głównie będę jeździł w terenie po górach/lasach, zarówno zjazdy jak i podjazdy. Przykładowo chciał bym pojeździć po lasku wolskim w Krakowie. Czasem podjechać gdzieś po asfalcie, skoczyć z krawężnika czy zjechać ze schodków. Ewentualnie chciał bym wystartować amatorsko w jakiś zawodach/maratonach. Mogę przeznaczyć na rower od 2000-3500zł, aczkolwiek interesuje mnie jak najbardziej opłacalny zakup. Głównie skłaniał bym się ku zakupowi używanego roweru z 2012 roku w bardzo dobrym stanie, najlepiej z gwarancją. Chyba, że ktoś bardziej doświadczony w tych sprawach poleci coś innego. Wydaję mi się, że teraz był by dobry czas na taki zakup i prosił bym o podanie jakiś propozycji. Mój wzrost 177cm waga 70kg. pozdrawiam serdecznie

Napisano

Wydaje mi się, że tematy z lipca i września mogą być już trochę przestarzałe. Fajnie by było jak by ktoś polecił sprawdzone modele, warte uwagi na tę chwilę.

Napisano

Pewnie, że się wpasuje. Natomiast Canyon ma o klasę gorszą przerzutkę przednią, manetki i zdecydowanie gorsze hamulce. Jak widać różnica w cenie między nowym feltem a canyonem to 2500zł, więc różnice muszą być spore. Podsumowując Felt lepszy bez dwóch zdań.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zastanowiłem się troche i zdecydowałęm się, że chce kupic jakiegos uniwersalnego full, stosunkowo lekkiego i ogólnie dobrze sprawującego się. Tak, zeby posłużył na jak najdłużej. Jakieś nowe propozycję? pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...