Skocz do zawartości

[2200] MTB lub 29er do jazdy amatorskiej,

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jestem tutaj nowy, jakoś mnie bierze żeby w zbliżającym się sezonie wrócić do roweru. Przejdźmy do konkretów szukam roweru MTB, waże 92 kg przy wzroście 189 cm planuje kupić rower na miejscu tj w Nowym Sączu żeby łatwiej było o serwis etc do wyboru w lokalnych sklepach mam:

od Cube: Aim disc, Analog disc

od Scott: Aspect 30, o Aspect 20 (cena 2600 wiec sporo jak za model z 2012 ale moze cos urwa eventulanie)

od Giant: Talon 29er 2 myślałem wlasnie o 29er siedziałem na nim, ale samo siedzeniem w sklepie opini o 29 sobie niw wyrobie a wcześniej na nich nie jeżdziłem

od Author 2013 29er DEXTER, DEXTER

co wybrać Panowie :)? rozumiem ze podemnie raczej rozmiary w przedziale 20-22 cale

btw rozmiar L to ile cali

może i były juz odpowdzi na podobne pytania ale chodzi mi który bd najlepszy z tego konkretnego zestawienia

Napisano

Witam

Jestem tutaj nowy, jakoś mnie bierze żeby w zbliżającym się sezonie wrócić do roweru. Przejdźmy do konkretów szukam roweru MTB, waże 92 kg przy wzroście 189 cm planuje kupić rower na miejscu tj w Nowym Sączu żeby łatwiej było o serwis etc do wyboru w lokalnych sklepach mam:

od Cube: Aim disc, Analog disc

od Scott: Aspect 30, o Aspect 20 (cena 2600 wiec sporo jak za model z 2012 ale moze cos urwa eventulanie)

od Giant: Talon 29er 2 myślałem wlasnie o 29er siedziałem na nim, ale samo siedzeniem w sklepie opini o 29 sobie niw wyrobie a wcześniej na nich nie jeżdziłem

od Author 2013 29er DEXTER, DEXTER

co wybrać Panowie :)? rozumiem ze podemnie raczej rozmiary w przedziale 20-22 cale

btw rozmiar L to ile cali

może i były juz odpowdzi na podobne pytania ale chodzi mi który bd najlepszy z tego konkretnego zestawienia

Rozmiar L to 19 cali. Osobiście mam 180 cm i 95 kg i smigam scottem aspect 29 trail na 19 calach.

Napisano

Talon 29er 2 czy Author 2013 29er DEXTER

albo może coś innego z tego przedziału, możliwe ze będę mógł coś zamówić przez sklep

Napisano

tak tyle ze na tej stronie nie widzę możliwości zakupu a tego modelu nie mogę znaleźć w żadnym innym sklepie

a dexter 29? chociaż zastanawiam się też nad ver 26 cali

Napisano

jednak znalazlem u siebie w mieście dilera Krossa :) wiec wybiorę coś albo z 2012 albo z 2013 level A3 A4 B3 albo hexagon x9 co wybrac z tej grpy?

http://www.el-bike.pl/ takie ceny roczników 2012 pewnie jbc to uda się coś urwać jeszcze

Napisano

ok widze ze bede prowadzil tutaj raczej monolog ale :)

jestem właśnie po wizycie u dilera :) niestety modeli z rocznika 2012 już nie maja ale za to są all modele z 2013 i wszystkie praktycznie rozmiary ram, mierzyłem sie do a3 a4 b3 i b4 i nie mam pojęcia co wybrać, ceny to cena katalogowa -15% a mój budżet wzrósł do 2400 :) ale najlepiej w tej cenie bym kupił sobie kask licznik i rower.

a i właśnie myślę że i tak będę amora wymieniał może nie od razu ale będę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...