kkSliwa5 Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Witam. Własnie kupiłem nowe stery dartmoor moloko. Mam ramę duncon pitbull. Przy wbijaniu misek nie mogę ich dobic do konca Gorną miskę zostało mi do wbicia z 2mm a u dolnej miski ok. 4mm i za nic dalej mi nie chcą wejsc. Moze macie jakies patenty jak wbic do konca??? Z gory dziękuję za pomoc.
1415chris Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Moze po prostu miski sa za wysokie do tej ramy?
Fonika Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Przed wbiciem sterów nasmaruj miski smarem stałym (np. jakimś tawotem), powinny wejść bez problemu .
kkSliwa5 Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Napisano 6 Stycznia 2013 Do tej ramy wsadzali nawet stery dabomb X10 wiec to nie mozliwe ze są za długie. Nasmarowałem je :/ Jakies inne pomysły? Moze ktos miał taki sam problem?
1415chris Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Tak, tak. Nie zwrocilem uwagi, ze sa to klasyczne stery. W dobie zintegrowanych, polzintegrowanych, mozna zapomniec, ze jeszcze istnieja inne..... W polzintegrowanych mialem taka sytuacje, ze miski byly za wysokie. Jak jestes pewny, ze miski sa OK, to pozostaje kwestia przylozenia wiekszej sily. Dobrze byloby uzyc prasy do sterow.
kkSliwa5 Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Napisano 6 Stycznia 2013 Chyba tak bede musiał zrobic bo dzisiaj jeszcze raz probowałem młota, kawałek drewna. Waliłem z całej sił i nic Mowi się trudno. Oddam go do serwisu i tyle. Temat do zamkniecia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.