jarek214 Napisano 10 Grudnia 2012 Napisano 10 Grudnia 2012 Witajcie Mam drobne pytanie czy można wymienić wolnobieg na kasetę tak po prostu czy trzeba dokonać dodatkowych zmian. Elementy różnią się trochę budową i nie jestem pewny czy kaseta będzie pasowała w miejsce gdzie wcześniej był wolnobieg. Czy konieczna jest wymiana obręczy na taką z piastą pod kasetę. Jak coś przekręciłem to przepraszam Proszę o opinię Pozdrawiam
siimon Napisano 10 Grudnia 2012 Napisano 10 Grudnia 2012 Obręcz nie mia nic do tego. Ale musisz wymienić piastę albo całe koło.
jowel Napisano 10 Grudnia 2012 Napisano 10 Grudnia 2012 Dodam, jeszcze, że jak byś chciał wymienić piastę to prawdopodobnie trzeba będzie też wymienić szprychy, chyba, że znajdziesz z idealnie takimi samymi wymiarami i układem oczek. Prawdopodobnie taniej w takim wypadku wyjdzie całe koło.
Mod Team michuuu Napisano 10 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 10 Grudnia 2012 Jak wolnobieg to pewnie koło nie jest wysokich lotów, wymień na takie pod kasetę. Na przeplatanie szkoda dutków.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.