KwaQpl Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Witam! Nadszedł czas wymiany starych części i tu rodzi się pytanie co i jak. Wstępnie wybrałem części tylko chciałbym aby ktoś dorzucił kilka słów od siebie czy te części spasują do ramy Gianta Yukona z 2009 roku, no i czy będą one ze sobą wspołpracowały: KORBA SHIMANO SLX FC-M660 44-32-22T 175mm SHIMANO XT RD-M772 SGS SHADOW Przerzutka przednia Shimano XT FD-M771 Dyna Sys DS Manetki Shimano Deore XT 3x9 SL-M770 ŁAŃCUCH CONNEX WIPPERMANN 920 TEFLON kaseta Shimano SLX CS HG80 9 rzędowa Pozdrawiam serdecznie .
MokryxD Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Tylna przerzutka nie może być 10s(DynaSys) do napędu 9s. Zwróć też uwagę przy wyborze przerzutki tylnej na sprężynę - było zwykłe i odwrotne. Następnie sprawdź czy manetkę masz do takiej samej sprężyny jak w przerzutce.
derwisz Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Ja bym kupił przerzutkę przednią mega9 a nie dyna sys. Musiałbym się przejść sprawdzić do garażu, ale wydaje mi się, że mogą mieć inne szerokości prowadnicy. Łańcuch hg-x jest bowiem trochę cieńszy. Części będą pasować bez problemu, jedyne co możesz sprawdzić to na jakiej wysokości masz mocowanie koszyka na podsiodłówce, Żeby się nie okazało że przerzutka down swing ma obejmę na wysokości śruby. Proponuję też zakup 2 albo 3 łańcuchów, najlepiej różnych firm i jazdę ze zmienianiem co 500km, kaseta się ucieszy, a ty będziesz wiedział który lepszy.
KwaQpl Napisano 9 Listopada 2012 Autor Napisano 9 Listopada 2012 Ok dzięki za pomoc Będę dalej coś kombinował.
MokryxD Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Przednia przerzutka z DynaSys faktycznie ma troszkę węższą prowadnicę niż 9s.
KwaQpl Napisano 11 Listopada 2012 Autor Napisano 11 Listopada 2012 Czyli jeśli zmienię przód na Mega9 to wszystko będzie ok?
KwaQpl Napisano 12 Listopada 2012 Autor Napisano 12 Listopada 2012 Jeszcze takie pytanko apropo manetek XT i ich zgodności z tylną przerzutką. Rapidfire a Rapidfire Plus to to samo?
Piksel Napisano 13 Listopada 2012 Napisano 13 Listopada 2012 Nie to samo, ale jest ze sobą całkowicie zgodne.Wersja "plus" ma możliwość zrzucania w dwóch kierunkach, a nie w jednym, jak starsza.
crashbash1 Napisano 13 Listopada 2012 Napisano 13 Listopada 2012 Nie to samo, ale jest ze sobą całkowicie zgodne.Wersja "plus" ma możliwość zrzucania w dwóch kierunkach, a nie w jednym, jak starsza. To chyba logiczne, że nie jest to całkowicie identyczne rozwiązanie. Jednak kolega pytał o to czy będzie to działało, a system działania jest ten sam, więc napisałem "to samo".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.