cubereaction Napisano 17 Października 2012 Napisano 17 Października 2012 interesuje mnie tylko fakt czy ten rower http://allegro.pl/mtb-merida-flx-carbon-lekki-9-15kg-xt-xtr-i2715238162.html jest wart swojej ceny, czy osprzęt nie jest zużyty, z tego co ogieruje (a malo sie znam) mysle ze jest ok, xt, xtr, amor za ponad 1 tys nowy stoi, carbon, waga super, prosze o porade !! mam 185 cm i pragne starowac od nowego roku w maratonach
Piksel Napisano 17 Października 2012 Napisano 17 Października 2012 Wszystko zależy od ceny.Czwórkę można by za niego dać.Ja bym poprosił od dokładniejsze zdjęcia napędu oraz informacje o amortyzatorze(serwisy, stan goleni, regulacje itp.)
edi7777 Napisano 17 Października 2012 Napisano 17 Października 2012 Ile ważysz? Bo koła raczej pod lekkie osoby. Rower wydaje się bardzo ok. Może stargujesz do 4 tyś + przesyłka.
cubereaction Napisano 18 Października 2012 Autor Napisano 18 Października 2012 poproszę o lepsze zdjęcia, wazę 90 185 cm
mansua Napisano 18 Października 2012 Napisano 18 Października 2012 90kg to możesz sobie spokojnie darować zakup tego roweru na tych : kołach, amorze (SID jest ścigancki, pewnie da rade pod 90kg, ale lepsza będzie reba), oraz na wycieniowanej carbonowej kierownicy, tercze pewnie też szybko wymienisz na XT/XTR-y ;]. Reasumując jak "przystosujesz" ten rower na niezawodny sprzęt dla Cibie to przytyje ok 1kg, chyba że zainwestujesz następne 5tyz zł. Ja mam 3 cm wzrostu mniej niż Ty, ważę 72kg i śmigam na takiej ramie, ale z innym osprzętem i cały rower mam sporo cięższy. Ramę mogę ci szczerze zarekomendować, jest świetna, ja mam w swojej widelec o skoku 80mm i jeżdzi mi się znacznie lepiej w porównaniu do poprzedniej 100-tki (ta rama była projektowa pod widelec o długości ok 450mm ( czyli większosć 80-tek) a nie pod 470 jak większosć 100-tek.
Piksel Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 SID jest ścigancki, pewnie da rade pod 90kg, ale lepsza będzie reba Bzdura, sid wraz z wejściem goleni 32mm jest sztywny tak samo jak reba, a znacznie lżejszy. ja mam w swojej widelec o skoku 80mm i jeżdzi mi się znacznie lepiej w porównaniu do poprzedniej 100-tki Tu się w pełni zgadzam, sam mam w tej ramie sida 80mm i jeździ mi się znacznie lepiej niż na 100.Geo przy setce jest nieciekawe - kokpit za wysoko. Kółka racja, kiepski wybór dla 90kg, ale myślę, że z ich sprzedażą nie byłby problemu.
mansua Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 Serio myślisz że SID to dobry pomysł dla osoby 90kg?? Nie upieram się, z tą sztywnością to się zgadzam dla tego "myślę że da radę", chodzi mi raczej o to czy nie będzie się sypał. Gdyby SID był tak ładny jak R7 to pewnie sam bym u siebie podmienił
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.