Skocz do zawartości

[do 5000 zł] Rower górski 9-10 kg

cubereaction

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wszystko zależy od ceny.Czwórkę można by za niego dać.Ja bym poprosił od dokładniejsze zdjęcia napędu oraz informacje o amortyzatorze(serwisy, stan goleni, regulacje itp.)

Napisano

90kg to możesz sobie spokojnie darować zakup tego roweru na tych : kołach, amorze (SID jest ścigancki, pewnie da rade pod 90kg, ale lepsza będzie reba), oraz na wycieniowanej carbonowej kierownicy, tercze pewnie też szybko wymienisz na XT/XTR-y ;]. Reasumując jak "przystosujesz" ten rower na niezawodny sprzęt dla Cibie to przytyje ok 1kg, chyba że zainwestujesz następne 5tyz zł. Ja mam 3 cm wzrostu mniej niż Ty, ważę 72kg i śmigam na takiej ramie, ale z innym osprzętem i cały rower mam sporo cięższy. Ramę mogę ci szczerze zarekomendować, jest świetna, ja mam w swojej widelec o skoku 80mm i jeżdzi mi się znacznie lepiej w porównaniu do poprzedniej 100-tki (ta rama była projektowa pod widelec o długości ok 450mm ( czyli większosć 80-tek) a nie pod 470 jak większosć 100-tek.

Napisano
SID jest ścigancki, pewnie da rade pod 90kg, ale lepsza będzie reba

Bzdura, sid wraz z wejściem goleni 32mm jest sztywny tak samo jak reba, a znacznie lżejszy.

ja mam w swojej widelec o skoku 80mm i jeżdzi mi się znacznie lepiej w porównaniu do poprzedniej 100-tki

Tu się w pełni zgadzam, sam mam w tej ramie sida 80mm i jeździ mi się znacznie lepiej niż na 100.Geo przy setce jest nieciekawe - kokpit za wysoko.

Kółka racja, kiepski wybór dla 90kg, ale myślę, że z ich sprzedażą nie byłby problemu.

Napisano

Serio myślisz że SID to dobry pomysł dla osoby 90kg?? Nie upieram się, z tą sztywnością to się zgadzam dla tego "myślę że da radę", chodzi mi raczej o to czy nie będzie się sypał. Gdyby SID był tak ładny jak R7 to pewnie sam bym u siebie podmienił :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...