Skocz do zawartości

[500-600zł.] Nowy bądź używany rower MTB do jazdy po mieście/lesie

Kozii512

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jeśli chodzi o znajomość rynku, jestem kompletnym laikiem Do tej pory obserwowałem jedynie używane Hexagony. Po prostu "lubię sobie pojeździć" amatorsko. Chciałbym, aby mój przyszły rower był zwrotny i dość lekki (~12kg.). Dopuszczam możliwość kupna sprzętu używanego (czyt. używanego - w pełni sprawnego, w dobrym stanie). Pozdrawiam :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Do jazy po mieście i lesie nie potrzebujesz MTB.

Zakładam, że tysięcy km w roku też nie robisz.

Spraw sobie coś trekingowego.

Zwykle jest lżejszy od MTB i wygodniejszy.

Napisano
Chciałbym, aby mój przyszły rower był zwrotny i dość lekki (~12kg.).

W budżecie 500-600 PLN 12kg rower... Może jakiś powypadkowy albo wrak do generalnego remontu. W Twoim zasięgu są rowery w wadze około 14kg. Jeżeli chcesz poruszać się ostro po mieście, lepszy będzie rower crossowy. Zbliżona geometria, ale większe koła.

Zwykle jest lżejszy od MTB i wygodniejszy

Nie jest to prawdą. Rowery trekingowe potrafią ważyć nawet 17kg - tyle waży mój. Chyba że mylisz rower trekingowy z crossowym. A nawet wtedy masy rowerów w podobnej klasie cenowej są zbliżone na tyle, że różnica jest pomijalna.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja dzisiaj dorwałem okazję i kupiłem sobie Kross'a Hexagona v2 2010 za 500 zł, prawie nowy, koła wymienione na slicki, i wymieniony mostek na dłuższy, reszta specyfikacji taka jak w katalogu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...