clubaze Napisano 3 Października 2012 Napisano 3 Października 2012 Witam Zakupiłem na aukcji suport wraz z kluczem do demontażu. Jak przystało na amatora oczywiście pomyliłem się. Załączam zdjęcia po rozebraniu starego suportu. Oś jest za krótka. Mój rower to Kross Evado 1.0. Suport kupiłem ponieważ stary „skrzypiał przy obciążeniu” Okazało się, ze nakrętki (miski) które trzymają go w ramie są plastikowe i to pewnie one wydają ten dźwięk bo sam rower jest nowy. No ale mniejsza z tym Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w dobranie właściwego suportu. W załączniku zdjęcia porównawcze suportu wyciągniętego z roweru i tego zakupionego. Zależy mi aby mocowanie było z wytrzymałego materiału oraz suport był solidny suport koniecznie na kwadrat Stary suport mierzę linijką i wydaje mi się że ma on około 127-128 mm, czy to możliwę? Posiadam Korbę Shimano Alivio FC-M411 48x38x28 i tam z kolei napisane jest, ze sugerowana długośc suportu to 123mm Proszę o pomoc
M333 Napisano 3 Października 2012 Napisano 3 Października 2012 Zgadza się. Kupiłeś 113mm a potrzebujesz 123mm. Za jakieś 30zł kupisz dobry wkład z tzw. maszynowymi łożyskami- futura, neco czy kinex. Materiał misek moim zdaniem jest nieistotny. Do kwadratu się nie zagląda. Montujesz i jeździsz. Jak hałasuje to wymieniasz na nowy. Sam korzystam z suportu "economic" kinexa. Plastikowe miski dobrze spełniają swoje zadanie. Moja rada. Zanim kupisz kolejny wkład spróbuj ponownie zamontować ten dotychczasowy- hałasujący. Zgodnie ze sztuką. Gdzie trzeba oczyścić, gdzie trzeba nasmarować. Użyć odpowiedniej siły.
clubaze Napisano 3 Października 2012 Autor Napisano 3 Października 2012 Skoro już kupiłem to mogę spróbować wymienić u sprzedawcy Jedynie mam tylko wątpliwości czy potrzebuje na pewno 123 czy 127-128 mm bo nie jestem pewny co do tego jak mierzę a symboli na starym suporcie nie umiem rozszyfrować Po rozebraniu faktycznie wewnątrz było trochę syfu, ale to chyba normalne, ze dostaje sie pod miski Nie wiem czy ponowny montaż rozwiąże problem.
clubaze Napisano 4 Października 2012 Autor Napisano 4 Października 2012 Pełen sukces, po złożeniu zgodnie z znalezionymi instrukcjiami (lewy do połowy, prawy do konca, lewy do końca) odświeżonych i nasmarowanych misek wszystko śmiga jak należy Zostałem tylko z niepasującym suportem. Spróbuje go sprzedać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.