Wawrus Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 Zastanawia mnie jedna rzecz. Jeżdze na składanym rowerze na ramie accent m003 z 2005 roku.Mam w niej zamontowany accent'owski wkład suportu BB-9400AL za około 80zł. Rower złozyłem w lipcu. Przejezdziłem nim całą zime nawet w temperaturach dochodzących do - 25 stopni.Co jakis czas w supporcie mi cos trzeszczy-głownie w zimnych temperaturach.Ale i przy +10 stopniach to sie zdarza.Kumpel mówił że to suport obija sie o rame(dlatego niektórzy przed założeniem go do ramy smaruja jego gwint jakąs mazia-nie wiem czym-niewazne).Czy to prawda czy tez jest to inna przyczyna? Z góry dzieki.
jo_jacek Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 Moga to trzeszczeć gwinty jak były nienasmarowane. Mi trzeszczał suport do wczoraj az sie nie wkurzylem i zaczalem go odkrecac i sie okazało że sie odkrecila prawa miska :] najlepiej go wyjąc, wyczyscic i nasmarować wszystkie gwinty i wsadziac i dobrze dokrecic :]
von Lauenberg Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 suport to ostatnia rzecz, która będzie ci tarła. Zwłaszcza nowy. Sprawdź i nasmaruj pedały, to w 90% przyczyna trzeszczenia w okolicach korby.
pakad Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 a ja dzisiaj zlokalizowalem wine moje trzesczenia; nie zadna miska zawinila, nie zaden piasek; a ile sie bluźniłem, ile ta korbe zdejmowalem, raz, drugi, juz mialem ochote wyciagnac suport i cisnac o sciane; co sie okazalo? poluzowala sie srubka dociskajaca korbe do trzpienia suportu, co ciekawsze ta od strony blatów; dzieki temu aluminiowa korba omykala sie na stalowej konstrukcji suportu powodujac nieprzyjemne zgrzyty przy kazdym obrocie korby :/ dokrecilem na maksa i problem znikl
Wawrus Napisano 10 Kwietnia 2006 Autor Napisano 10 Kwietnia 2006 suport to ostatnia rzecz, która będzie ci tarła. Zwłaszcza nowy. Sprawdź i nasmaruj pedały, to w 90% przyczyna trzeszczenia w okolicach korby. Bardzo w to watpie,aczkolwiek wezme pod uwage.Dieki za rade
Wawrus Napisano 19 Kwietnia 2006 Autor Napisano 19 Kwietnia 2006 Gwinty nasmarowane.Wszystko w porządku.Nic nie trzeszczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.