PabloSki Napisano 28 Września 2012 Napisano 28 Września 2012 Hej, Zbliża się zima więc czas zająć się zmianami w rowerze. Po przeanalizowaniu forum oraz przeczytaniu wielu fachowych artykułów sprawa wygląda tak. - Korba XT M770 lub Aerozine X12 FX A3. Korbę XT kupiłem u kolegi z forum bo zaproponował ciekawą cenę ale niezbyt pasuje do kolorystyki roweru więc zastanawiam się nad zamianą na Aerozine. I tu moje pytanie czy zamiana pod względem technicznym bardziej na plus czy minus. Czy Aerozine będzie chodziła równie dobrze z resztą osprzętu XT. - Manetki XT 3x9. Co do manetek nie mam żadnych wątpliwości i na 100% zagoszczą na kierownicy. ( jeżeli ktoś takie chciałby sprzedać proszę o kontakt na priv) - Kaseta XT 11-32T. Kaseta jest już zakupiona więc podaję ją tylko po to żeby było wiadomo co będzie kręcić. - Łańcuch XTR. Chciałbym się utwierdzić w słuszności jego założenia do napędu lub poznaniu czegoś równie dobrego a może tańszego. - przerzutka tylna SLX. Mam taką w garażu a trochę szkoda mi płacić za nową XT - przerzutka przednia i tutaj wątpliwości zostawić Alivio, która działa czy szukać jakiejś okazji na SLX lub XT - suport do korby XT( gdyby została) pewnie XTR a do aerozine co ? Tutaj liczę na jakieś opinie. Rower służy głównie do jazdy po górach przeważnie zapiętę 1x1 lub 1x2. Zależy mi na trwałości napędu, precyzji pracy oraz wytrzymałości. Na cały cyrk chciałbym wydać jak najmniej czyli jeżeli coś tańszego będzie minimalnie różniło się w pracy to wolałbym kupić tą tańszą część. Pozdrawiam, Paweł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.