Skocz do zawartości

[1600-2000zł] nowy lub używany, trekking lub cross

jakubkrk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Planuje zakup roweru trekkingowego lub crossa. Rower ma służyć przede wszystkim na wypady poza miasto, głównie po asfaltach ale raczej tych mniej uczęszczanych, spękanych, dziurawych ewentualnie drogach utwardzonych.

Myślę, że najlepszym wyborem będzie trekking - planuje też dalsze wyprawy w przyszłym sezonie od 100km - 2000km w związku z czym sakwy i niezawodność są dla mnie bardzo ważne.

Aktualnie poruszam się na rowerze szosowym - Giant Cadex rozmiar 63cm (za duży dla mnie rzecz jasna) i w nim prędzej czy później zmienię ramę na mniejszą (z tego co liczyłem dla mnie optimum będzie 56-57cm) ale nie to jest dziś motywem przewodnik mojego tematu (o tym kiedy indziej).

Prosiłbym Was o poradę - co najlepiej wybrać.

Na alledrogo znalazłem coś takiego.

Nie znam tej marki, widelec też jest mi obcy. Z tego co jest napisane w opisie aukcji osprzęt w większości Shimano Deore, z przodu dynamo w piaście, hamulce Magura Hs 11. Zasadnicze pytanie - czy warto? Może lepiej kupić coś nowego ze stajni Unibike lub Kross.

Mam 182-183cm wzrostu bez butów, długość nogi 87-88cm

Jako, że to mój pierwszy post to pragnę wszystkich pozdrowić i przywitać się - Jakub z Krakowa.

Jak bym coś napisał źle to przepraszam, proszę o poprawienie i wybaczenie :)

Napisano

Jednak nie, stwierdziłem, że kupie coś raz a porządnie i zdecydowałem się na Unibike Xenon 2012.

Przeczytałem trochę pochlebnych opinii na jego temat tu i na innym forach i zdecydowałem się na jego zakup.

Dostałem go za 3100zł w lokalnym sklepie więc jest OK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...